Piramit Haber

Emniyet müdürüne sert tepki

Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Herhalde Diyarbakır Polis Müdürü'nün kararnamesini Kandil ve İmralı müştereken imzalamış ve kahraman polislerimizin arasına sızdırmıştır'' dedi.

TBMM 

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in ''akılları durduran ve vicdanları kanatan'', ''Dağda ölen teröristlere ağlamıyorsanız insan değilsiniz'' sözlerini eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:
''Mademki teröristlere ağlamayan insan değildir, o halde bu salonda insan da bulunmamaktadır. Şehit anaları, şehit babaları ve Türk milleti bu bakışa göre insan değildir. Böylesi bir insanlık bize uzak dursun, bu insanlık tanımı bize yabancı olsun.
Sormak isterim ki, bu şuursuz polis müdürü kendisini ne zannetmektedir? Elinde PKK patentli insanlığı ölçüm cihazı mı vardır? Kimin insan olup olmadığını hangi vasıf ve yetkiyle dile getirmektedir? Emniyet mensuplarımızın kanına giren canilere ağlamayanları insan olmamakla itham eden bir insanlık fukarası kime yaranmaya ve kimlere mesaj vermeye çalışmaktadır? Böylesi rezil düşüncelerle şeref ve şehit yuvası olan Pasgol Türk Polis Teşkilatı'nda, bundan böyle nasıl görev yapmayı düşünmektedir?
Herhalde Diyarbakır Polis Müdürü'nün kararnamesini Kandil ve İmralı müştereken imzalamış ve kahraman polislerimizin arasına sızdırmıştır. İnsanlığın bu kadar ucuzlatıldığı ve satılık bir meta haline getirildiği her halde rastlanır bir şey değildir.''

Sıfır dost
Hükümetin yürüttüğü dış politikayı eleştiren Bahçeli, ''Komşu ülkelerle kurulan dostluk köprüsü çökerek hasım ve keskin cepheler kurulmuştur. AKP'nin 'Sıfır sorun' diye girdiği yolun sonu; sıfır huzura, sıfır ilkeye, sıfır dosta, sıfır menfaate ve sıfır geleceğe açılmaktadır" dedi.

Tezkere
Partisinin tezkereye onay vermesine ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Bahçeli, şunları söyledi:
''TBMM’de kabul edilen tezkere kararındaki tercihimizi sorgulayarak bizi zan ve töhmet altında bırakmaya çalışan çevreler ilk önce kendilerini gözden geçirmeli, kimlerin çıkarına hizmet ettiklerini netleştirmelidirler.
Bizi AKP'ye destek vermekle itham edenler, kritik zamanlarda yanında durduğumuz iddiasına soyunanlar önce izan ve ahlak ölçülerine sahip olacaklar, sonra da yüzleri kalırsa konuşmayı kendilerinde hak göreceklerdir. Şu kadarını söylemeliyim ki, Milliyetçi Hareket Partisi’ni sürekli olarak birilerinin yanında tanımlama ve gösterme hastalığı tedavisi olmayan bir aşamaya gelmiştir.
AKP'ye bastonluğumuzla CHP'ye vagonluğumuz farklı zamanlarda siyaset pazarına çıkarılmakta ve bu hayasız iftiraları atanlar hiç rahatsızlık veya utanma emaresi göstermemektedir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.