Piramit Haber

Diyarbakır'daki Bombalı Saldırıyı O Örgüt Üstlendi !

Gündem

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'daki patlamadan son dakika haberleri geliyor. Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükseldi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığını belirtti. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiği bildirildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.Yaralıların kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor. Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede, saldırının patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi.Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü. Olay yeri inceleme ile AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.