Piramit Haber

Dershanelerin kapatılması hakkında açıklama...

Gündem

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu ve kapatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Özışık, dershanelerin varlığının bir sebep değil eğitimdeki sıkıntıların bir sonucu olduğunu...

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu ve kapatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Özışık, dershanelerin varlığının bir sebep değil eğitimdeki sıkıntıların bir sonucu olduğunu belirtti.
Yozgat Maltepe Dershanesi Müdürü Hasan Çağlayan ve Çözüm Dershanesi Müdürü Fatih Yılmaz, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ı ziyaret ederek, dershanelerin kapatılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan açıklamalara istinaden Başkan Özışık ile fikir alışverişinde bulundu.

Maltepe Dershanesi Müdürü Hasan Çağlayan, Türkiye’de dershaneciliğin 1970’lerde başladığını ve gelişerek bugün 4 bin 50 dershaneye ulaştığını belirtti. Çağlayan, “Sektör 200 bin çalışanı ile istihdama da büyük katkı sağlanmaktadır. Dershaneler sayesinde özellikle Anadolu’daki düşük gelirli ailelerin çocuklarının eğitim kaliteleri arttırılmakta ve iyi üniversitelere gitmeleri ve fırsat eşitliği sağlanmaktadır. Dershaneler eğitimin kanayan yarasının tamponudur. Dershanelerin kapatılacak olmasından dolayı ciddi bir sermaye de atıl kalacak.”
dedi.
Çözüm Dershanesi Müdürü Fatih Yılmaz da, dershanelerin kapatılarak fiziki altyapısı uygun olanların okula dönüştürülmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Yılmaz, "4 Bin 50 dershane içerisinden sadece 300’ü buna müsaittir. Üniversite kontenjanlarının 1 milyona dayanması sonucunda Makrobet liseden mezun olacak her öğrenci üniversiteye gitme şansı doğmuş görünmektedir. Ancak sonrasına dair süreç henüz netleşmemiştir ve sınavlar kaldırılmamıştır. Sınavlar kaldırılmadan, bir seçim esası olduğu sürece dershaneler vazifelerini yerine getirmelidir."
diye konuştu.
Dershane yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Özışık, dershanelerin varlığının bir sebep değil eğitimdeki sıkıntıların bir sonucu olduğunu söyledi. Başkan Özışık, "Devlet ve özel okullardaki eğitim altyapısının kalitesi arttırılmadan, dershanelere olan ihtiyacı ortadan kaldırmadan dershanelerin kapatılması fırsat eşitliğine zarar verir. Benim kızım Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi’ne gidiyor. Norm kadroda kimyacı yok, edebiyat ve dil anlatım derslerinde hoca sıkıntısı var. Bu ihtiyacı ortadan kaldırmak, gerek öğretmen gerekse fiziki altyapı sorunlarını gidermek zorundayız. Bu sorunları ortadan kaldırmadan sürecin sonucu olan dershaneleri kapatmak maalesef eğitim sorunumuzu çözmeyecektir. Dershaneleri kapatmak için dershaneleri var eden sorunları çözmemiz, dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarmamız gerekmektedir. Bu bakımdan şuan ihtiyaç olan dershanelerin kapatılması yanlış bir karardır."
şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.