Piramit Haber

Cumhurbaşkanlığı'ndan Canlı Bomba İddialarına Yanıt

Gündem

Medyanın çocuklar üzerindeki etkisi tüm tarafların katılımıyla düzenlenecek kongre ile belirlenecek. ..

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü DEAŞ'ın Rakka'daki canlı bombalarını El Bab'a gönderdiği iddiaları ile ilgili "Bu terör örgütünün sahadaki çeşitli hareketliliğiyle ilgili, istihbarat birimlerimiz, Genelkurmay Başkanlığımız çalışmalarını yürütüyor ve tedbirlerini alıyorlar. Sahada ne tür hareketlilik yaparlarsa yapsınlar, bu konuda Türkiye'nin kararlılığı tam bir şekilde devam edecektir, bu operasyon tamamlanacaktır" dedi.

Kalın ayrıca, Sayın Barzani'nin yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Bölücü terör örgütünün mevcudiyeti onları da rahatsız etmektedir. Bölücü terör örgütünün orada konum elde etmeye çalışması kabul edilemez. Türkiye topraklarından Irak'a yönelik herhangi bir güvenlik tehdidi ortaya çıkmamıştır. Fakat çeşitli gerekçelerle Irak'tan Türkiye'ye güvenlik tehditleri devam etmektedir. Bu devam ederse Türkiye gerekli tedbirleri alacaktır.

Kalın'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

İsrail'le ikili ilişkilerimiz Filistin'e bakış açımızı değiştirmez. 

Türkiye 15 Temmuz benzeri girişimlere karşı önlemlerini aldı. Tüm terör örgütleriyle mücadele hız kesmeden devam etmektedir. 

Çukur siyaseti yapanlar o çukura gömüldüler. Türkiye mazluma sahip çıkma açısından dünya ülkelerinin çok çok ilerisindedir. 

44 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

"Son üç hafta içerisinde özellikle Doğu Halep'teki sivillerin ve muhaliflerin tahliye edilmesiyle ilgili olarak ilgili makamlarımızın, Dışişleri Bakanlığımızın, Milli İstihbarat Teşkilatımızın ve diğer birimlerimizin yürüttüğü yoğun diplomasi çalışmaları neticesinde yaklaşık 44 bin kişi Halep'ten tahliye edildi, bunlar İdlib'e getirildi. Şu anda da İdlib'de bu insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için her tür tedbir de alınmış durumda, çalışmalar da yürüyor."

FETÖ OPERASYONU

FETÖ konusunda ilk duruşmalar başladı. Küresel bir ihanet şebekesi olan FETÖ'nün tüm bağlantılarıyla mücadele sürecek.

FETÖ'ye karşı mücadelemiz devam edecektir. Batıdaki ülkelerin FETÖ'nün algı operasyonlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.

RAKKA VE MÜMBİÇ

Mümbiç konusunda PYD'nin bütün unsurların oradan çıkması konusunda ABD ile anlaştık. Bu çerçevede ortak komisyon Mümbiç'e gitti. Onların gözlemleri konusunda temaslarımız devam edecek. Bir oldu bittiye getirilemez.

Rakka konusunda ise DEAŞ'le mücadelede en ufak bir şüphemiz yok.

EL BAB

"El Bab çevresinde yürüttüğümüz Fırat Kalkanı Harekatı'nın son aşaması, DEAŞ'la mücadele şemsiyesi altında bir mücadeledir. Her seferinde DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'ye birtakım eleştiriler getiren çevrelerin, Azez-Cerablus hattı, Dabık ve El Bab noktasında yürütülen operasyonlara gerekli desteği vermemesi kabul edilemez."

"Son bir haftada El Bab çevresindeki çatışmalar ve operasyonlar yoğunluk kazandı. Burada özellikle sivil kayıpların olmaması için Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir hassasiyet gösterdiğinin altını çizmek isterim.

Geçtiğimiz hafta yürütülen operasyonlar çerçevesinde yüzlerce DEAŞ hedefi orada bertaraf edildi ve 226 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi.

Bu operasyonlar da devam ediyor ve bundan sonra da kararlı şekilde devam edecek. Bu, hem bizim ulusal güvenliğimiz açısından bir zarurettir hem de DEAŞ'la mücadelede aslında en önemli aşamalardan birini temsil etmektedir."

Terör örgütü DEAŞ'ın Rakka'daki canlı bombalarını El Bab'a gönderdiği iddiası

Bu terör örgütünün sahadaki çeşitli hareketliliğiyle ilgili, istihbarat birimlerimiz, Genelkurmay Başkanlığımız çalışmalarını yürütüyor ve tedbirlerini alıyorlar. Sahada ne tür hareketlilik yaparlarsa yapsınlar, bu konuda Türkiye'nin kararlılığı tam bir şekilde devam edecektir, bu operasyon tamamlanacaktır."

"SİNCAR'DA TSK GEREĞİNİ YAPAR" AÇIKLAMASI:

Sayın Barzani'nin yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Bölücü terör örgütünün mevcudiyeti onları da rahatsız etmektedir. Bölücü terör örgütünün orada konum elde etmeye çalışması kabul edilemez. Türkiye topraklarından Irak'a yönelik herhangi bir güvenlik tehdidi ortaya çıkmamıştır. Fakat çeşitli gerekçelerle Irak'tan Türkiye'ye güvenlik tehditleri devam etmektedir. Bu devam ederse Türkiye gerekli tedbirleri alacaktır.

*TÜRKİYE'NİN ESAD POLİTİKASI:

Siyasi geçiş süreci dediğimiz zaman bunun çoğulcu bir yönetimin kurulmasıyla mümkün olabileceğini söyledik. Astana sürecinde müzakere edilecek, bizim konumumuz değişmedi. Adil bir yönetim biçimi kurulmadan, bu savaşın yönetilmesi mümkün olmayacak. Modern dönemin en kanlı savaşını durdurmak zorundayız.

*RUS BÜYÜKELÇİ SUİKASTI

FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğerlerinin ittifak içinde olduğu sır değil. Türkiye karşıtlığında birleşen bu örgütler Türkiye'yi nasıl tökezletebiliriz gayretinin içindeler. Buna muvaffak olamayacaklar. Türkiye nasıl dimdik ayakta kaldıysa, bu terör örgütlerinin işbirlikçilerinin planlarına karşı da mücadelesini sürdürecek. Burada ibretlik bir tablo var. PKK veya FETÖ'ye arka çıkmaya çalışan Batı ülkeleri de bunu görürler. Oklar FETÖ'yü göstermektedir. Bu alçakça suikast girişimi ellerinde patladı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin büyük bir öngörüyle ve olgunlukla hareket ettiler. Bu FETÖ'nün gerçek yüzünü göstermesi bakımından ibretliktir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.