Piramit Haber

Cemaatçi olduğunu itiraf etti!

Gündem

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan 5. Piyade Er Eğitim Tugay ve Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, tutuklandı. Sağır gözaltında cemaatçi olduğunu itiraf etti.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sağır ile askeri hakim ve savcı oldukları öğrenilen 6 üsteğmen ve 1 teğmen, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Sağır ile üsteğmen İsmail Siyahgül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5 üsteğmen ve 1 teğmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 YIL CEMAATE HİZMET ETTİM

Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır sorgusunda cemaatle yakından ilgisi olduğunu itiraf etti. Sağır, "1988-1992 yılları arasında cemaatle yakın ilgim vardı. Bu süre zarfında evlere ve yurtlara gidiyordum, toplantılara katılıyordum. 10 yıl süreyle cemaate hizmet ettim" dedi.

Balyoz ve Ergenekon operasyonlarından sonra uzaklaşmaya çalıştığını belirten Tümgeneral, "2007 yılından sonra özellikle Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının ardından uzaklaşmaya başladım. İlişkimi askıya aldım" dedi.

DARBE EMRİNE İTAAT ETMEDİM

Tümgeneral Sağır, darbe girişimi ile ilgili emri saçma bulduğunu ve o nedenle uygulamadığını, bombalamalar karşısında çok üzgün olduğunu da söyledi. 

O GECE VALİ'NİN YANINDAYDI


5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, darbe girişiminin ardından gece geç saatlerde valilik binasına gelmiş ve geceyi Sivas Valisi Davut Gül ile geçirmişti. Darbe başarılı olsaydı Sivas Sıkı Yönetim Komutanı olarak atanacağı ortaya çıkan Sağır, sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.