Piramit Haber

Bombalı araçla karakola saldırı!

Gündem

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'nde Teknebaşı Jandarma Karakolu'na saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'nde Teknebaşı Jandarma Karakolu'na saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine takviye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi.

ÖNCE BOMBA, SONRA ROKETLE SALDIRDILAR

Karakolun 300 metre yakınına kadar gelebilen teröristler, bombalı aracı infilak ettirdi, ardından da roketatarla saldırdı. Çevre köy ve ilçelerden de hissedilen patlamanın ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri ile gece görüşlü helikopterler sevk edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

ÖNLEM İŞE YARADI

Çevresi terör saldırılarına karşı önlem olarak beton bariyerlerle çevrelenen karakola teröristler 300 metre kadar yaklaşabildi. Yetkililer, bombalı araçla yapılan saldırılara karşı bütün karakolların çevresine beton bariyerler yerleştirildiğini ve önlemlerin artırıldığını belirtti.

Olayın ardından güvenlik güçleri, saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.