Piramit Haber

Bir yanda Türkiye,diğer yanda...

Gündem

Pentagon, IŞİD planını Trump'a sundu!

Bir aylık sürenin son gününde Beyaz Saray'a gönderilen planın detayları açıklanmadı, daha çok ABD askerinin Rakka'ya gönderileceği tahmin ediliyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Beyaz Saray'a Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele etmek için yeni planını sundu. ABD Başkanı Donald Trump, kampanyası sırasında IŞİD ile daha sert mücadele etmenin gerekliliğini çok sık dile getirmişti.

Göreve geldikten sonra Pentagon'a IŞİD'i tamamen bitirmek için bir plan sunmaları adına 30 gün müddet vermişti. Trump, IŞİD'in ortaya çıkmasından ve bir türlü hala yok edilememesinden ötürü selefi Barack Obama'yı suçluyordu.

Sahada daha çok ABD askeri mi?

ABD'nin yeni başkanı, örgütü yenmek için yeni bir planı olduğunu söylese de hiçbir zaman bunun ne olduğuna dair detaylı bir açıklama yapmadı.

Pentagon'un sunduğu planın ise son hali henüz netleşmemekle birlikte ilk taslağın çalışmalarını Savunma Bakanı Jim Mattis Trump'ın en üst düzey güvenlik danışmanlarına sundu.

Teklifte IŞİD'le savaşmak için sahaya daha çok ABD askerinin gönderilmesinin yer alabileceği tahmin ediliyor.

Bu noktada, ABD'nin Türkiye'yi kızdıracak bir şekilde Rakka'yı almak için YPG'lileri mi silahlandıracağı yoksa ABD askerlerini mi göndereceği sorusu önemli.

Son olarak Pentagon bazı Amerikan gazetelerini Suriye'nin kuzeyinde eğitim verdiği YPG'lilerin kampına götürüp gezdirdi. YPG'ye verilen silahların fotoğrafları ise, resmi siteden yayınlandı. Bölgeden ilk gelen sinyaller, endişeye yol açtı.

'Yatırımla ilgili büyük bir açıklama yapacağım'

Trump, IŞİD ile mücadele sözünde olduğu gibi kampanyası sırasında verdiği vaatleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyor.

Bu yüzden Salı günü başkan olduktan sonra Kongre'ye ilk defa yapacağı konuşma merakla bekleniyor.

Genelde Amerikan başkanlarının görevde bir yıl kaldıktan sonra gerçekleştirdiği konuşmayı Trump'ın sadece bir ay sonra yapacak olması beklentileri yükseltiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.