Piramit Haber

Artık yeter, herkes safını seçsin

Gündem

Bakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik, ''Artık yeter, herkes neyin safında durduğunu tayin etsin'' dedi.

ANKARA

TGRT Haber televizyonunda bir programa katılarak, soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine ilişkin, ''Artık yeter. Herkes neyin safında durduğunu tayin etsin'' şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Suriye'de yaşanan krizin failinin Türkiye olmadığını belirterek, ''Biz mi Suriye sokaklarına 'kalkın isyan edin, demokratik Betkanyon haklar talep edin' dedik. Biz mi Suriye'de rejime 'Bu insanlar isyan ediyor, bu isyanları bastırın, sertlik kullanın' dedik. Aksine hep biiz onlara doğru yolu göstermeye çalıştık'' dedi.

CHP'nin hükümete yönelik eleştirilerinin aslında Beşşar Esed'in zulümlerini örtmeye yönelik çabalar olduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Zeka sahibi bir tek kişinin Suriye'deki olayların sebebinin Türkiye olduğunu söylemesi durumunda, kendisinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu zekasından dolayı tebrik edeceğini'' söyledi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:
''Ama eğer dünyadaki herkes ve uluslararası kamuoyunun hepsi Beşşar Esed'i sorumlu tutuyorsa ve buna rağmen Türkiye'deki anamuhalefet lideri, sorumlulukla davranması gereken bir lider, dönüp bizi fail gibi gösteriyorsa, bunu ben hem entelektüel formasyon eksikliği olarak görürüm hem ahlaki formasyon hem de bu ülkeye aidiyet bakımından ciddi bir sorun olarak görürüm. Artık yeter. Herkes neyin safında durduğunu tayin etsin.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.