Piramit Haber

Almanya'daki Türk vekilden Erdoğan ve Türkiye için yaptırım teklifi

Gündem

Almanya'daki Türk vekilden Erdoğan ve Türkiye için yaptırım teklifi.. Sevim Dağdelen Kimdir?

Ermeni soykırımı tasarısına destek veren Türk kökenli Alman vekiller, 15 Temmuz darbesi karşısında yine suçu Türkiye'ye atarak yaptırım teklifinde bulundu.
Almanya Sol Partisi'nden (Die Linke) Sevim Dağdelen, darbe girişiminin ardından yapılanlara tepki göstererek Türkiye'ye yaptırım yapılması için skandal sözlerle çağrıda bulundu.

Sevim Dağdelen, "Erdoğan'a ve vahşi, baskıcı işkence politikalarına ve toplu tutuklamalarına karşı yaptırım yapmalıyız"
dedi.
Neuen Osnabrücker Zeitung'a konuşan Dağdelen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın banka hesaplarının bloklanmasını talep ederken, Almanya ve Türkiye arasındaki gerginliğin yüksek olduğunu söylüyor.

SEVİM DAĞDELEN KİMDİR?


Sevim Dağdelen, Almanya Duisburg’da 1975 yılında doğmuştur. Alman Milletvekili Sevim Dağdelen aslen Erzincan’ lıdır . 1997 senesinde liseyi bitiren Sevim Dağdelen sonrasında hukuk eğitimine Marburg’da başlayıp sonrasında 1 yıl Avustralya’da eğitim gördü. Sevim Dağdelen’in 2002’den bu yana Köln Üniversitesinde eğitimi sürmektedir.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDIF) ve Verdi sendikası üyesi olan Dağdelen, Evrensel gazetesiyle beraber ‘’Tatsacahen’’ ve ‘’Junge Stimme’’ dergilerinde çalıştı. Alman Milletvekili Sevim Dağdelen Bekar dır. Alman Milletvekili Sevim Dağdelen Alman Meclisine ilk olarak Sol Parti’den 2005 senesinde girdi. Sevim Dağdelen Kuzey Ren Vestfaya eyalet listesinden 3. kez yeniden Bundestag’a girmeyi başardı.

Alman Federal Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen’ in Türkiye’ de isminin duyulma sebeplerinden biride Alman Bild gazetesine verdiği demecinde “Kim Türkiye’de Almanya’daki bir milletvekilini tehdit ediyorsa Almanya’ya giriş yasağı verilmeli, buna Erdoğan da dahil” demesidir.

Yorumlar (1)

RK 7 Yıl Önce

Bu zat Türk değildir...Bu ve bunun gibilere Türk kökenli, Türk vs denilmesinden son derece rahatsız oluyorum...Bildiğin Kürt asıllıdır kendisi.. Türkiye karşıtlığında ön safhadadır ama ortaya çıkıpta ben kürdüm demez, çünkü Türkiye' ye karşı söylemleri daha az etkili olacaktır...

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.