Piramit Haber

Alman Başkan Schuster, Kemeraltı’ndan çok etkilendi

Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’la birlikte şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, kültür mirasına sahip çıkan belediyenin, önemli bir misyonu yerine getirdiğini...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’la birlikte şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, kültür mirasına sahip çıkan belediyenin, önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

EBSO’nun davetlisi olarak gelen Başkan Schuster ve beraberindeki heyet, şehrin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Aydoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle’nin eşlik Celtabet ettiği heyetin güzergâhında tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Agora kazı alanı da vardı. Kemeraltı’nda belediye tarafından yapılan cephe düzenlemelerini inceleyen Schuster, çok etkilendiğini dile getirdi. Abacıoğlu Hanı’nda çay molası veren Stuttgart heyeti, daha sonra Agora kazı alanını gezdi. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’dan bölge ve tarihi hakkında bilgi alan Wolfgang Schuster, İzmir’in çok zengin bir tarihi dokuya sahip olduğunu belirterek, kültür mirasına sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.