Piramit Haber

60 yıllık ayakkabı markasının kurucusu vefat etti...

Gündem

Tükiye'nin 60 yıllık ayakkabı markası "Kemal Tanca'nın" kurucusu hayatını kaybetti.

YOĞUN BAKIMDAYDI
1925 doğumlu Kemal Tanca yaşlılığa bağlı bakım hastası idi. Tanca Şirinevler Hizmet Hastanesi genel yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Tanca Group Kemal Tanca'nın ölümünü Twitter'dan duyurdu:

KEMAL TANCA KİMDİR?


Gazanfer Kemal Tanca, 1925'de doğdu. Adanalı olan Kemal Tanca doğduğu sıralarda babası ayakkabıcılık yapıyordu. Babasından bu mesleği iyice öğrenen Kemal Tanca, bölgede tanınan bir isim haline geldikten sonra İstanbul'a ayakkabıcılık yapmaya gelir. İstanbul'da ayakkabıcılık yapacağı bölgeyi iyice araştıran Kemal Tanca, Laleli'de küçük bir atölye açtı. Çalışkan ve azimli olan Kemal Tanca, başlarda biraz zorluk çekti ise de aile bireylerinin de yardımı ile işini genişletmeyi başardı.

1950 yılında Kemal Tanca ve dört oğlu birlikte ilk ayakkabı atölyesini açtılar. Bu atölye, şimdi yüzü aşkın şubesi olan bir markaya döndü. Kamuoyu tarafından pek bilinmeyen bir işadamı olan Kemal Tanca'nın oğlu Tamer Tanca'yı da yanında yetiştirmiş ve bu konuda kendisi gibi ayakkabının inceliklerini öğretmiştir. 2002 yılında bu birliktelik ile atölye sayısını dörde çıkardı Kemal Tanca. Türkiye'de yüzü aşkın bir mağaza sayısına ulaşan Kemal Tanca, daha sonra yurtdışında da mağazalar açmaya başladı. Sırasıyla İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya ve İtalya'da mağazalar açan Kemal Tanca, yıllık bir milyondan fazla ayakkabı satışına ulaştı.

2012 yılında ise oğlu Tamer Tanca ile davalık oldu. Kemal Tanca, aynı isimli sitelerden satış yapan oğlu Tamer Tanca'ya dava açtı. Oğlu, Kemal Tanca'nın 2000 yılında isim kullanma hakkını kendilerine verdiğini savunmuşlardır. 1925 doğumlu Kemal Tanca yaşlılığa bağlı bakım hastası idi. Sozcu.com.tr'ye bilgi veren Kemal Tanca yetkilileri Tanca'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Tanca 7 Ağustos'tan bu yana Şirinevler Hizmet Hastanesi genel yoğun bakımda tedavi görüyordu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.