Piramit Haber

3 terörist öldürüldü!

Gündem

PKK çocukları savaşa sürüyor. Ağrı Diyadin'de askerle girdiği çatışmada öldürülen 3 PKK'lıdan birinin yaşı 16 olarak açıklandı.

Ağrı Diyadin'de dün akşamki çatışma sonrası gözler yeniden örgütün kullandığı çocuk PKK'lılara çevrildi.
Karakola saldıran 7 kişilik PKK'lı gruptan 3'ü çıkan çatışmada öldürülmüştü. Yaşları 16, 19 ve 25 yaşlarında üç terörist etkisiz hale getirildi.

ÇOCUKLARI DAĞA ÇIKARIP SİLAHLI ÖLÜME GÖNDERENLER
HDP çevrelerinin katliam iddiasına tepki gösteren AK Partili Şamil Tayyar, twitter hesabından "Çocukları dağa çıkarıp silahlı ölüme gönderenler #AgrıDiyadindeKatliamVar diye ağıt yakıyor. Soysuzlar... " diye yazdı.

HDP'NİN İDDİASI
HDP 24. Dönem Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise öldürülen kişilerin fırında çalıştığını iddia ederek yaşlarının 14 ve 16 olduğunu ileri sürdü.

jandarma karakoluna saldıraöldürülen Diyadin'de öldürülen 3 teröristin üzerinde bir kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bir tabanca ve bir el bombası ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Çocuk PKK'lı sayısı

Geçen yıl yapılan bir araştırmada örgütün çocukları dağ kadrosuna katmada hız verdiği ortaya çıkmıştı. 2014 yılında Vatan gazetesinin manşetine taşıdığı haberde İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışma sonuçlarına yer verildi. Türkiye’de toplam 2 bin 350 çocuk aynı durumda yani PKK’nın elinde bulunuyor.

Bu çocukların yüzde 70’i 16 yaş altında. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalara göre örgüte küçük yaşta katılımların en yoğun olduğu il İstanbul. İkinci sırada İzmir, sonra Adana ve dördüncü sırada ise Mersin geliyor

PKK’nın çocuklarıı dağa çıkardığı fakir ailelere para verdiği de belirtiliyor. Çocuk başına 20 bin TL ödeniyor. Ayrıca bu aileler maaşa bağlanıp halka yardım yapıyoruz propagandasına dönüştürülüyor.
ÇOK SAYIDA SİLAH ÇIKTI
ADiyadin İlçe Jandarma Komutanlığına saldıran ve ölü ele geçirilen 3 teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve bir el bombası ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, 7 kişi olduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensupları, dün gece 21.00 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığına silahlı saldırıda bulundu.

İLÇE MERMEZİNDEKİ BAZI EVLERDEN DE ATEŞ AÇILDI
Askerlerin saldırıya anında karşılık vermesiyle ilçe merkezindeki bazı evlerden de İlçe Jandarma Komutanlığına ateş açıldığını tespit eden güvenlik güçleri, teröristlere "teslim ol" çağrısında bulundu.

DİĞERLERİ KAÇTI

Teröristlerin, uyarıya rağmen saldırılarına devam etmesi üzerine çıkan çatışmada, yaşları 16, 19 ve 25 olan üç terörist öldürüldü, diğer teröristler ise gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Çatışma sonrası öldürülen teröristlerin üzerinde bir kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 5 şarjör ve çok sayıda fişek, bir tabanca, bu tabancaya ait bir şarjör ve 15 fişek ile bir el bombası bulundu.

Teröristlerin cenazeleri, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.