Piramit Haber

Yeni üniversiteliler Edirne'nin tarihi mekanlarını gezdi

Türkiye

Trakya Üniversitesi'ni yeni kazanan öğrenciler, Edirne’nin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.        Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış olan serhat şehir, sahip olduğu zengin tarihi...

Trakya Üniversitesi'ni yeni kazanan öğrenciler, Edirne’nin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış olan serhat şehir, sahip olduğu zengin tarihi eserleriyle bir açık hava müzesini andırıyor. Üniversiteyi yeni kazanan gençlerin öğrenim süresi boyunca kalacağı şehri tanımalarını isteyen Edirne Özel Ümit Yüksek öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun yöneticileri, bir gezi programı düzenledi. Bu kapsamda Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yerini alan Selimiye başta olmak üzere Eski Camii, Üçşerefeli, Dar’ül Hadis Camii, II.Beyazıt Külliyesi’ni gezen öğrenciler daha sonra Şükrüpaşa Anıtı’na geçti.

Balkan Savaşları sırasında Edirne’yi 6 ay boyunca Bulgar kuvvetlerine karşı müdafaa eden Şükrüpaşa’nın anıtını ve tabyaları Asyabahis gezen öğrenciler, bir kahramanlık destanın yazıldığı mekânı gururla gezdi.

Geziler sırasında Osmanlı’nın ihtişamlı eserleri karşısında gururlanan öğrenciler savaşlar sırasında çekilen sıkıntılar nedeniyle hüzünlendi.

Öğrencileri Edirne’de tarihi bir yolculuğa çıkaran gezi rehberi Bülent Cihangir, Trakya Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrencilerin yaşadığı şehri tanımaları için böyle bir programı düzenlediklerini söyledi.

Gezi programının dolu dolu geçtiğini anlatan Cihangir, gezinin mutlu bir şekilde sona erdiğini ifade etti.

Geziye katılan öğrencilerden Ümit Yavuz, Balkan Savaşları sırasında yokluk içinde yaşam mücadelesi veren atalarının durumundan çok etkilendiğini belirtti.

Yusuf Sarı, ise şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdikten sonra Trakya Üniversitesi’ni tercih ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.