Piramit Haber

Varsak, camiine kavuştu

Türkiye

Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak semtinde hayırseverler tarafından yapılan Hz. Ali Camii ibadete açıldı. Engelli ve yaşlıların rahat çıkabilmeleri için asansör konulan camide, kamera sistemi de bulunuyor.         Şadırvan,...

Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak semtinde hayırseverler tarafından yapılan Hz. Ali Camii ibadete açıldı. Engelli ve yaşlıların rahat çıkabilmeleri için asansör konulan camide, kamera sistemi de bulunuyor.

Şadırvan, modern tuvalet ve lavaboların yaptırıldığı çift minareli caminin alt katında ise 60 kişilik Kur’an-ı Kerim kursu faaliyete geçti. 580 metrekare alan üzerine kurulan camide, aynı anda yaklaşık 600 kişi ibadet yapabilecek. Caminin girişine konulan özel çeşmelerden ise anlamlı günlerde şerbet akıtılacak.

Açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Temsilcisi İbrahim Duman, cami yaptırmanın önemine değindi. Camilerin, Beytullah'ın birer şubesi olduğuna dikkat çeken Duman, "Caminin yapımında bir harç dahi olsa katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Cami yaptırmak kadar içinin cemaatle dolması da önemli. Cemaat, camilerin süsüdür. Yapılan bu güzel camiler, cemmatle dolmadıktan sonra bir anlamı olmaz." dedi.

Duman, Betvole yeni imar edilen camilerin modern olduğunu, kadın ve engellilerin de düşünlüğünü belirtti. Bu kakımdan Hz. Ali Camii'nde de yaşlı ve engelliler düşünülerek asansör konulmasının çok isabetli olduğu kaydeden Duman, "İbadet yapmaya gelen engelliler için engeller kaldırıldı. İnşallah bütün camilerimiz bu şekilde olur." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Kemal Uçkan da camilerin önemine değinirken, buralarda yetişen gençlerin topluma faydalı insanlar olduklarını belirtti. Antalya'da Hz. Ali ismiyle ilk mabedi açmanın sevincini yaşadıklarını ifade Uçkan, "Hz. Ali ismine karşı alevilikten dolayı yanlış bir bakış açısı var. Biz bunu düzeltmek için ve alevi-sünni dostluğunu artırmak adına bu caminin adını Hz. Ali koyduk." şeklinde konuştu.

Cami yapmında katkıda bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise camilerin sadece belli yaşlardakilere değil, her kesimden insanla dolması gerektiğinin altını çizdi. Törende, Antalya genelinde yapılan 7 Kur'an kursu ve Hüseyin Karakaş Camii’nin de toplu açılışı gerçekleştirildi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.