Piramit Haber

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşümün Esenler’den başlaması bizi onurlandırdı

Türkiye

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’de kentsel dönüşümün startını Esenler’den vermesinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.Türkiye’nin kentsel dönüşümünün başlaması nedeniyle...

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’de kentsel dönüşümün startını Esenler’den vermesinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Türkiye’nin kentsel dönüşümünün başlaması nedeniyle Esenler’de program düzenlendi. Programa; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti MKYK Üyesi Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan M. Tevfik Göksu, Türkiye’de kentsel dönüşümün Esenler’den başlamasının kendilerini onurlandırdığını ifade etti. Göksu, “Bugün hem Esenler hem Oslobet de ülkemiz için bereketli bir gün. Esenler, büyük ustaya yüreğinde her zaman yer vermiştir. Türkiye’nin kentsel dönüşümünün Esenler’den başlatılıyor olması bu anlamda bizi onurlandırmıştır. Bu programın Esenler’de gerçekleşmesinde emeği geçen hassaten Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Esenler halkı adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşüm Esenler için yapılması gerek en önemli çalışmalardan bir tanesidir.” diyen Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Esenler’de 6 noktada kentsel dönüşüm çalışması yapılmakta. Bir taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla, diğer taraftan TOKİ ile yürütülen çalışmalar çerçevesinde gerek Havaalanı Mahallesi gerekse Tuna Mahallesi’nde yapacağımız çalışma ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yürüteceğimiz yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde bin 560 konutu kapsamaktadır.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.