Piramit Haber

Terör örgütüyle hareket edip çocukları kullanan uyuşturucu tacirlerine darbe

Türkiye

Adana’da 100 kilo uyuşturucuyla yakalanan 26 kişinin, terör örgütü mensupları tarafından organize edilen eylemlere de katılarak polise molotof, taş ve sopalarla saldırdıkları belirlendi. Şahısların uyuşturucu ticaretinde çocukları da...

Adana’da 100 kilo uyuşturucuyla yakalanan 26 kişinin, terör örgütü mensupları tarafından organize edilen eylemlere de katılarak polise molotof, taş ve sopalarla saldırdıkları belirlendi. Şahısların uyuşturucu ticaretinde çocukları da kullandığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütleri ve uyuşturucu madde satıcılarının, son dönemlerde faaliyetlerini kamufle etmek ve belirli bölgelerde yaşı küçük çocukları da istismar ederek terör örgütü mensupları ile birlikte faaliyet gösterdikleri, söz konusu faaliyetlerini daha rahat yürütebilmeleri amacıyla, bahse konu bölgelerde bulunan vatandaş ve esnafa baskı uyguladıklarının tespit etti. Bunun üzerine terör, kaçakçılık ve organize suçlar, asayiş ve özel harekât şube müdürlüklerinin katılımıyla yapılan operasyonda 26 kişi yakalandı. Şahısların uyuşturucu madde satışının yanı sıra terör örgütü mensupları Restbet tarafından organize edilerek polise taşlı ve molotoflu saldırılarda bulunulan birçok yasa dışı eyleme katıldıkları anlaşıldı.

Şahısların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde bol miktarda satışa hazır uyuşturucu paketleri bulunurken, il merkezinde 20, Ceyhan ilçesinde de 80 olmak üzere 100 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 26 kişi sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Halkın, güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgüt mensuplarının bu tür girişimlerinin önlenmesi, eylemlere giren şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin büyük bir hassasiyetle devem ettirildiği belirtildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.