Piramit Haber

Tedavi edilen şahinler ‘Hayvanları Koruma Günü’nde özgür bırakıldı

Türkiye

Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 3 şahin, 'Hayvanları Koruma Günü'nde özgürlüklerine kavuşturuldu. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, merkezde 62 ayının yanı sıra...

Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 3 şahin, 'Hayvanları Koruma Günü'nde özgürlüklerine kavuşturuldu. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, merkezde 62 ayının yanı sıra çok sayıda hayvanın bakımını yaptıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyona, Şahin Yılmaz Ortaokulu öğrencileri katıldı. Hayvan barınağını gezen öğrenciler, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör’den, bakımı yapılan hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Ayıları ve diğer hayvanları cep telefonları ile görüntülemeye çalışan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Tedavileri tamamlanan 3 şahin, öğrencilerle birlikte doğaya salındı.

Barınak hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, merkezin, geçen yıl 5 Ekim tarihinde açıldığını hatırlattı. O tarihten bu yana Türkiye’nin Bahis Siteleri çeşitli bölgelerinden yaralı hayvanların buraya gelerek tedavi edildiğini ifade eden Güngör, tedavisi tamamlanan 3 şahini daha doğaya salmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

“62 AYININ BAKIMI YAPILIYOR”

Yahya Güngör, şu bilgileri verdi: “Burada bir ayı merkezimiz var, bu merkezimizde 62 ayının bakımını yapıyoruz. Diğer bölümlerimizde ise tabiatta yaralı halde bulunan hayvanların tedavilerini yapıp doğaya bırakıyoruz. Doğaya bırakılmaması gereken egzotik hayvanlar oluyor, maymunlarımız var mesela. Onların tedavisini yapıp uygun yerlere yerleştirilmesini yapıyoruz.”

Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle bakanlık olarak bir çok etkinlik düzenlendiğini belirten Güngör, şöyle devam etti: “Gerek yabani olsun, gerek evcil olsun tüm hayvanların korunması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyelerimiz, sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar yapıyorlar. Belediyelerimizle gerek kısırlaştırma gerekse geçici bakım evleri çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. Biz de bakanlık olarak destek oluyoruz. Yaban hayvanlarının yanı sıra sokak hayvanlarının bakımı ve onların doğal yaşamını sürdürmesi noktasında da sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ediyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.