Piramit Haber

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov: Türkiye ile kenetlendik

Türkiye

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Türkiye ile Tataristan arasında ilişkilerin her geçen gün arttığını belirterek, “Sizi yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Biz birbirimize kenetlendik.” dedi.        Bir...

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Türkiye ile Tataristan arasında ilişkilerin her geçen gün arttığını belirterek, “Sizi yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Biz birbirimize kenetlendik.” dedi.

Bir dizi ziyaret ve görüşme için geldiği Bursa’da, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Harput, “Kendilerinin, çok kısa sürecek ziyaret esnasında çok önemli görüşmeler yapacağız. Bursa ile Tataristan arasında, başta otomotiv olmak üzere başka sektörlerde de çok önemli görüşmeler yapılacak. Zaten 4 milyon nüfuslu Tataristan’da yaşayan insanlar bizim kardeşimiz. Bursa ile ilişkisi ile bu ilişkiler daha da güçlenecek. Bursa’da da 3 milyon Betpark Tatar var. Bursa’da kardeşleri var. Bunu unutmamalı. Ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye ile Tataristan arasında güzel ilişkilerin olduğunu vurgulayan Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, şunları kaydetti: “Biz Türkiye ile birbirimizle kenetliyiz. Bursa'yı, tarihi ve her bakımdan eşsiz, güzel bir şehir olarak biliyoruz. Bursa, Türkiye’nin gelişmesine önemli katkı koyan bir şehir. Biz de Bursa iş dünyasını ülkemize bekliyoruz. Türkiye ile Tataristan arasında iş dünyasında önemli gelişmeler var. Bursa’da ciddi ve önemli görüşmelerimiz olacak. Kazakistan’dan 40’a yakın iş adamı geldi. Bursa’da yapacağımız ilişkilerle güzel sonuçlara varmak istiyoruz. Türkiye ile Tataristan arasında ilişkiler her geçen gün artıyor. Sizi yanımızda görmekten memnun olacağız.”

Vali Harput, Tatar Cumhurbaşkanına İznik çinisi hediye ederken, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Vali Harput'a Kazan'ın sembolünü hediye etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.