Piramit Haber

Sonbahar ve kış ciltte yoğun kurumaya sebep oluyor

Türkiye

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Cilt Hasatlıkları Uzmanı Dr. Fatma Elif Yıldırım, mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini, sonbahar ve kışta ciltte yoğun bir kuruma olduğunu ve saç dökülmesinin de sık rastlanan bir durum olduğunu söyledi.        Doktor...

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Cilt Hasatlıkları Uzmanı Dr. Fatma Elif Yıldırım, mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini, sonbahar ve kışta ciltte yoğun bir kuruma olduğunu ve saç dökülmesinin de sık rastlanan bir durum olduğunu söyledi.

Doktor Elif Yıldırım, yaz aylarının sona ermesiyle güneşin kazandırdığı canlı bronz tenlerin, yavaş yavaş rengini kaybetmeye, donuk bir hale gelmeye başladığına dikkat çekti. Yıldırım, “Özellikle güneş yani ultraviyole radyasyonu cilt yaşlanmasının en önemli nedenleri arasındadır. Güneş ışığıyla solaryum; ciltte kuruluk, derin kırışıklık, sarkma, esneklik kaybı, renk değişimleri ve deri yüzeyindeki damarlarda genişlemeye yol açıyor. Özellikle yaşlılarda cilt kuruluğu daha sık gözleniyor. Sonbahar ve kışla birlikte ciltte yoğun bir kuruma oluyor.” dedi.

Sonbaharda saç dökülmesinin de sık rastlanan bir durum olduğunu dile getiren Yıldırım, “Yaşam gibi saçların da bir ömrü var. Büyüme, bekleme, Egobet dingin dönem ve arkasından da dökülme. Saç dökülmesi diğer aylarda da oluyor ama sonbaharda artıyor.” diye konuştu. Günlük 100 tele kadar olan dökülmenin normal olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Kış geçtikten sonra saçlar tekrar baharla birlikte canlanmaya başlar. Ancak bu dönemde saçlar çok yoğun olarak döküldüğünde ve 100 teli geçtiğinde hastanın tedaviye ihtiyacı var demektir.” ifadesini kullandı.

Bu olumsuzluklarla mücadelede, tıbbi desteğin yanında, kozmetikler, evde uygulanabilecek basit çözümler gibi çeşitli seçenekler bulunduğunu anlatan Dr. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin hangi mevsim olursa olsun su içmek çok önemlidir. Su cildin nemini korumak için gereklidir. Cildin mevsim değişiminin getirdiği kuruluğunu önlemek için bol su içmek iyi bir başlangıç olacaktır. Cilt temizliğinin doğru ürünlerle, bilinçli bir şekilde yapılması gerekir.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.