Piramit Haber

Sanat akademisi açan Fatih Erkoç: İyi kalpli insanlar yetiştirmek istiyorum

Türkiye

Sanatçı Fatih Erkoç, Bursa’daki evini sanat akademisi olarak hizmete açtı. Dünya çapında müzisyen yetiştirmeyi amaçladığını belirten ünlü sanatçı, “Asıl amaç, dünya çapında müzisyen yetiştirmenin yanı sıra dünya barışına...

Sanatçı Fatih Erkoç, Bursa’daki evini sanat akademisi olarak hizmete açtı. Dünya çapında müzisyen yetiştirmeyi amaçladığını belirten ünlü sanatçı, “Asıl amaç, dünya çapında müzisyen yetiştirmenin yanı sıra dünya barışına faydası olabilecek iyi kalpli insanlar yetiştirmek istiyorum.” dedi.

Sanatçı Fatih Erkoç, 55 yıllık müzikal birikimini gençlere vermeyi amaçlıyor. Erkoç, eşinin memleketi Bursa’da, Bademli semtinde sanat akademisi açtı. Bademli'deki Fatih Erkoç Sanat Akademi'nin açılışına CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fatih Erkoç, "Ben Bursalıların eniştesiyim. Eşimin Bursalı olması nedeniyle Bursa'da geçmiş yıllarda sürekli gelip gitme fırsatım oldu. Hatta bir albümüm için 9 ay gibi bir süre Bursa'da kaldım. Bursa'yı, Bademli'yi ve Bursalıları seviyorum. Müzik eğitimi için en uygun yerin Bursa olduğuna inanıyorum. Çünkü İstanbul'da insanların trafikte geçirdiği süre 5-6 saattir. Bu süreyi müzik eğitimi alarak geçirecek olan bir insan, çok iyi ve kaliteli bir sanatçı olur." diye konuştu.

"İYİ KALPLİ GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUM"

Açılış öncesi konuklarıyla tek tek ilgilenen ünlü sanatçı, asıl amacının, müzisyen yanında iyi kalpli insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Erkoç, şunları kaydetti: “Buradaki asıl amaç, dünyaya hitap edebilecek müzisyenler yetiştirebilmenin yanı sıra dünya barışına da faydası olabilecek ve dünyadaki anlaşmazlıkları silip atabilecek Vdcasino iyi kalpli insanlar yetiştirmektir. Türkiye’de ve dünyanın çok yerinde insanlık incelikleri biraz azalmış durumda. Bunların tekrar hatırlanması gerektiğini düşünüyorum. Okullarda o anlamda belki öğretim sağlanamıyor, sağlansa bu duruma gelmezdik. Gençlerimize biraz iyi kalpli olmayı aşılamayı düşünüyorum. Tabii ki gençlerin dünya çapında müzisyen olmalarını da sağlamaya çalışacağım. Sanatın, sadece müzik dalı yok. Drama, diksiyon ve güzel konuşma sanatı, ses teknisyenliği, gitar, bas gitar, davul gibi enstürman eğitimi vereceğiz."

Fatih Erkoç Sanat Akademi müzik bölümünde vurmalı, üflemeli, tuşlu, relli, yaylı çalgı dersleri, şan dersleri, ses eğitimi, armoni eğitimi, konservatuara hazırlık dersleri, nota ve solfej eğitimi, plastik sanatlar bölümünde ise güzel sanatlar ve tasarım bölümlerine hazırlık dersleri, karakalem ve çizgi teknikleri, ışık, gölge, perspektif ve derinlik, kompozisyon, stilize resim, dekoratif resim, yüzey, model, etki, naturmort ve cansız model, peyzaj, canlı model, portre, renk bilgisi eğitimi verilecek.

ORG YERE DÜŞTÜ

Bu arada, açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, Fatih Erkoç konukları için sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren Erkoç, aile dostu iş adamı Mutlu Uraz'ı sahneye aldı. Uraz, şarkı söylerken Fatih Erkoç önce keman, sonra org çaldı. Bu sırada org düştü. Bir süre şaşkınlık yaşayan ünlü sanatçı, yere düşen orgu dizinin üstüne alarak, bir süre diz üstünde org çaldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.