Piramit Haber

Prof. Dr. Gökhan Bacık: Suriye olayında çok temkinli olmak gerekiyor

Türkiye

Zirve Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gökhan Bacık, Suriye karşısında atılacak adımların temkinli atılması gerektiğini ifade eden Gökhan Bacık, Suriye’ye çıkarılan tezkerenin bir gözdağı niteliği taşıdığını...

Zirve Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gökhan Bacık, Suriye karşısında atılacak adımların temkinli atılması gerektiğini ifade eden Gökhan Bacık, Suriye’ye çıkarılan tezkerenin bir gözdağı niteliği taşıdığını söyledi.

Bacık, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Suriye meselesinde en büyük zararı Türkiye’nin göreceğini belirtti. Bacık, “Türkiye sabırlı davranıyor. Ankara’da aşırı bir iyimserlik tablosu hakim. Vatandaşta da nasıl olsa savaş olmayacak havası var. Uçağımız düştü, top mermisi düştü. Bir kere daha aynı şey yapılsa ne olacak. Her yaşanan gelişme tarafların tahammül sınırını yok ediyor. Çok temkinli olmak gerekiyor.” dedi

Bundan sonra yaşanacak süreçlerin doğru hesaplanması gerektiğini vurgulayan Bacık şunları kaydetti: “Bu iş uzun sürebilir, Türkiye ona göre adım atmalı. Batılı devletler, ABD olmak üzere seçimler nedeniyle bu Supertotobet olaya çok ilgi göstermeyebilir. O yüzden hesaplar doğru atılmalıdır.”

Kamuoyunda sessiz kalınmayacağını ifade eden Bacık, hükümetin oluşan baskıyı atmak zorunda olduğu için tezkereyi çıkardığını kaydetti. Yaşanan sürecin uzun sürmesi halinde Türkiye’nin olumsuz etkileneceğini dile getiren Bacık, “Suriye’de yeni bir rejim kısa sürede kurulursa o zaman Türkiye pek olumsuz etkilenmez. Ancak Türkiye şu anda menfi etkileniyor. Tezkereye gerek de kalmayabilir. Bize bir saldırı olmasa Türkiye tezkereyi bekleyecek mi? Çıkarılan tezkere Suriye’ye bir gözdağı vermek amacıyla çıkarıldı. Psikolojik bir faktör. Suriye alttan alırsa bir sorun çıkmaz. Suriye de karşılık verirse olacakları kimse kestiremez.” sözlerini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.