Piramit Haber

OMÜ Sosyoloji Bölümü öğrencileri, ders başı yaptı

Türkiye

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, ders başı yaptı. Fakültede gerçekleştirilen ders yılı açılış törenine katılan KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır,...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, ders başı yaptı. Fakültede gerçekleştirilen ders yılı açılış törenine katılan KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır, sosyolojinin önemli bir akademik branş olduğunu söyledi.

Lacivert Salon’da düzenlenen Sosyoloji ders yılı açılışına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Eren, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Niyazi Usta, sosyoloji açılış dersini geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Sosyoloji öğrencilerine ilk dersi veren KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır, sosyolojinin toplumsal kültür bakımından özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

İnsanların karşısındaki kişiye keşif düşüncesiyle bakmaması gerektiğinin altını çizen Genel Müdür Ağırdır, “Bu bakış bizi tüketilmiş ilişkilere götürür. Önemli olan beraberce hayatı keşfetmektir. Sosyolojide genellikle sözel ifadelerden bahsedilir ve rakamlar çoğu zaman ihmal edilir. Bu da bizim etkisini ölçemediğimiz toplumsal değişimleri sağlıksız yorumlamamıza neden olur. Şunu asla ıskalamayın; toplumsal Betmatik değişim, suyun belirli bir kaynama noktasına gelip birden buharlaşması gibi bir şey değildir. Bu yaklaşım devlet adamlarının belki de en büyük eksiklikleridir. Rakamlar bir anda değişmez. Yıllarla birlikte değişir ama bu katı bir değişim değildir. Göz ardı edilen bir diğer nokta ise toplumların değişiminde aynı süreçleri aramaktır. Toplumların hayata farklı bakış açıları vardır.” şeklinde konuştu.

Değişen üretim tarzının beraberinde neleri getirdiğine de değinen Ağırdır, “Bugün gelişen iletişim araçları, işletmelerdeki hiyerarşi düzenini ortadan kaldırıyor. Daha karmaşık bir düzen oluşturuyor. Bu bizim düşünce kalıplarımızı da değiştiriyor. Şematik yaklaşımlar artık geçerliliğini yitirmiş durumdadır. İletişimin bugün değişimine baktığımızda artık eskisi gibi denetlenen haberler yok. Şu an Türkiye’nin her yerinde neler olduğunu anında biliyoruz. En önemlisi de zaman ve mekândan bağımsız örgütler kurulabiliyor. Sosyal açıdan yer çekimi yoktur diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.