Piramit Haber

Nilüfer Atatürk Teknik ve EML’nin AB projesi başarısı

Türkiye

Bursa Nilüfer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML)’nin hazırladığı ‘Esnek Üretim Sistemleri ve İkili Mesleki Eğitim Uygulamalarının Geliştirilmesi’ projesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından asıl listeye alındı.        Bursa...

Bursa Nilüfer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML)’nin hazırladığı ‘Esnek Üretim Sistemleri ve İkili Mesleki Eğitim Uygulamalarının Geliştirilmesi’ projesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından asıl listeye alındı.

Bursa Nilüfer Teknik ve EML’nin, 2012 teklif çağrısı döneminde sunup, 2 bin 261 proje teklifi arasından asıl listede kabul edilerek desteklenmeye değer bulunan 'Esnek Üretim Sistemleri ve İkili Mesleki Eğitim Uygulamalarının Geliştirilmesi' isimli proje başladı.

Gerçekleştirilen 'Bilgilendirme Toplantısı ve Mesleki Eğitim Faaliyetlerinin İncelenmesi' konulu proje tanıtım seminerinde Atatürk EML Müdür Yardımcısı İsmail Taç açıklamalarda bulundu. İkili Mesleki Eğitim Merkezi'nin geçmiş ve günümüzdeki işleyiş ve faaliyetleri güvenilir bahis siteleri hakkında bilgilendirmesini takiben Proje Koordinatörü Coşkun Sabuncu, yürütülecek olan LDV projesi hakkında bilgi verdi. Projede, ikili mesleki eğitimde AB'deki yeni yaklaşım ve yöntemleri inceleyerek, yararlı yönlerin transfer edilip yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin AB'ye entegrasyonu çalışmalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Mesleki eğitim uygulamaları konusunda proje işbirlikleri fırsatlarının yakalanması; otomasyonda ise fabrika otomasyonu-esnek üretim-proses kontrol sistemlerine ait AB'deki eğitim, uygulama, teknolojik gelişmelerin müfredatlara yansıtılmasının amaçlandığı belirtildi.

Proje Koordinatörü Sabuncu, proje faaliyetleri ile sektör temsilcileri, sanayi işletmeleri, ticaret ve sanayi odası, milli eğitim yetkilileri ve ikili eğitimdeki ortaklar arasında ilişkilerin kuvvetlenmesinın amaçlandığını belirtti. Sabuncu, pilot olarak uygulanan dual eğitimdeki uygulamaların, iyileştirilip özendirilerek verimliliğin artması ve yaygınlaştırılmasının da hedeflendiğini belirtti.

Ardından, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında bulunan Mekatronik ve Endüstriyel Kontrol dallarında eğitim verilecek atelye ve laboratuvarlardaki durum tespiti ve incelemeleri ile program sonra erdi.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.