Piramit Haber

Kumru'daki taşkına derelerin üzerinin kapatılması neden oldu iddiası

Türkiye

Ordu’nun Kumru ilçesinde meydana gelen sele, ilçe merkezinden geçen derelerin üzerinin kapatılmasının yol açtığı ileri sürüldü. Kumru ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın ardından Karacalı Mahallesi'ndeki derenin...

Ordu’nun Kumru ilçesinde meydana gelen sele, ilçe merkezinden geçen derelerin üzerinin kapatılmasının yol açtığı ileri sürüldü.

Kumru ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın ardından Karacalı Mahallesi'ndeki derenin taşmasıyla ilçe merkezinin önemli bir kısmı sel sularıyla kaplanmıştı. Şehir merkezinin selin getirdiği moloz ve çamur yığını ile dolduğu olayda, çok sayıda iş yerini su basmış, sel sularına kapılan araçlar da hasar görmüştü.

Yaşanan olayın adeta geliyorum dediğini söyleyen vatandaşlar, taşkının en önemli sebebinin ilçe merkezinden geçen derenin üzerinin kapatılması olduğunu belirtti. Şehir büyüdükçe ilçe merkezindeki derelerin üzerinin zamanla kapatıldığına dikkat çeken vatandaşlar, bu durumun ileride afete neden olabileceğinin yetkililere söylendiğini, ancak dikkate alınmadığını savundu.

İlçe sakinlerinden Yaşar Sarıcı, yaşanan taşkının en önemli Gencobahis sebebinin ilçe merkezinden geçen derenin üzerinin kapatılması ve köprü altlarında küçük büzlerin kullanılması olduğunu ileri sürdü.

Şehir büyüdükçe ilçe merkezinden geçen derenin üzerinin 7–8 yıl önceden başlaşarak kısım kısım kapatıldığına dikkat çeken Sarıcı, “Derelerin üzeri kapatılırken de küçük büzler kullanıldı. Ben inşaatçı olduğu için o dönemde görevlilere bunun yanlış olduğunu, büyük bir sel geldiğinde onun taşıyacağı molozların da etkisiyle derenin tıkanacağını, ya da sel sularını taşımayacağın ve taşkınların olacağını söyledim. Ancak yetkililerimiz bunları dikkate almadan derelerin üzerini kapatmaya devam etti. Dünkü sağanağın ardından da üzeri kapalı olan dere büzlerin de tıkanmasıyla sel sularını taşıyamadı ve taşkın meydana geldi.” ifadelerini kullandı.

Saracı, bu tür olayların yaşanmaması için derelerin üzerinin kapatılmaması ya da taşıma kapasitesinin daha yüksek tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.