Piramit Haber

Kömür madeninde çıkan yangında 9 işçi yaralandı

Türkiye

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait kömür madeninde çıkan yangında 9 işçi yaralandı, 2 işçi de dumandan etkilendi. Darkale köyündeki madende, yanıcı tozların tutuşması sonucu yangın çıktı. Madencilikte...

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait kömür madeninde çıkan yangında 9 işçi yaralandı, 2 işçi de dumandan etkilendi.

Darkale köyündeki madende, yanıcı tozların tutuşması sonucu yangın çıktı. Madencilikte "toz yangını" olarak nitelendirilen olayda ocakta çalışan işçiler Hasan Eser (31), Recep Kaya (24), Abdullah Hadımlı (33), Erkan Uçkun (30), Hikmet Akçakaya (30), Mustafa Koç (27), Tempobet Sedat Yalvarmaz (26), Sinan Üstünyer (28) ve Ramazan Yıldız (34) yaralandı. Yaralı işçiler, cankurtaranlarla Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İkisinin vücudunda ağır, diğerlerinde ise sathi yanıklar oluştuğu öğrenildi. Maden ocağı çalışanlarının müdahalesiyle söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, işçileri hastanede ziyaret etti. Karataş, durumu iyi olan yaralılarla görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.