Piramit Haber

Kızılay ile TÜMİŞAD işbirliği protokolü imzaladı

Türkiye

Türk Kızılay’ı Bayrampaşa Şubesi ile Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) arasında Türk Kızılay’nın afet ve acil durumlarda yürütttüğü insani yardım ve operasyonlarda kullanılmak üzere Türk Macar İşadamları Derneği tarafından...

Türk Kızılay’ı Bayrampaşa Şubesi ile Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) arasında Türk Kızılay’nın afet ve acil durumlarda yürütttüğü insani yardım ve operasyonlarda kullanılmak üzere Türk Macar İşadamları Derneği tarafından Türk Kızılayı'na yapılacak ayni ve nakdi yardımlarla ilgili bir protokol imzalandı.

Bayrampaşa Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Türk- Macar İşadamları Derneği Genel Başkanı Osman Şahbaz, Türk Kızılayı Bayrampaşa Şube Başkanı Ecz. Ali Murat Duman, Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Selami Dönmez ve diğer ilgililer katıldı.

Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı ilçe şubesi tarafından yürütülmekte olan projeleri yakınen takip ettiğini ve desteklediğini belirtti. Türk kızılayının Suriyeli vatandaşlar için yapmış olduğu yardım çalışmalarından bahseden Kaymakam Gözen, komşu ülkede yaşanan olaylardan dolayı insanların çok zor bir dönemden geçirdiğini bu zor dönemde Türkiye'nin sergilediği dik duruş ve Suriyeden iltica eden vatandaşlara karşı göstermiş olduğu misafir perverliğinin Türk Kızılayı'nın 1000 yıllık mazisine dayandığını belirtti. Geleceğin inşasınının sivil toplunların üzerinden gerçekleşeceğini ifade edip, yapılan protokolden duyduğu menuniyeti dile getireren Kaymakam Gözen, sadece Macaristanla değil diğer dış ülkelerlede iş birliği içerisinde olunması gerektiği vurguladı.

Protokol imza töreninde konuşan Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Trbet Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ise Türkiye ve dünyada kutsal bir görev üstlenen Türk Kızılayı'nın Türk halkının ve dünyadaki insanlığın yardım eli olduğunu söyledi. 1997 yılında kurulan TÜMİŞAD'ın her iki ülkede de sosyal konularda duyarlı çalışmalara imza attığını ifade eden Şahbaz, "Bizler bugün Türk Kızılayı ve TÜMİŞAD olarak geleceğe dönük iki ülke arasındaki yardım ilişkilerinin güçlenmesi ve yardım bilgisi transferi konularında işbirliği protokolüne imza atacağız. Macarlar deprem döneminde, sel felaketinde derin ve geniş bilgi ve tecrübeye sahiptirler. Bu konuda da katkı sağlayacağız. Bu protokol Macaristan ve Türkiye'ye hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Türk Kızılayı Bayrampaşa Şube Başkanı Ecz. Ali Murat Duman da konuşmasında uluslarası bir protokolü imzalıyor olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. İmzalanan protokolün Bayrampaşaya farklı kapıların da açılmasını sağlayacağını belirtip, "Şimdiye kadar Balkanlar'a açılan ilçemiz şimdi de Avrupa'nın göbeğindeki bir kurum ile işbirliği anlaşmazı imzalayarak gelecek adına yenilikleri de beraberinde getirmiş olacaktır.” dedi.

Konuşmalardan sonra her iki kurumun başkanı protokol anlaşmalarını imzalandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.