Piramit Haber

Kentsel dönüşüme depremde hasar gören binalardan başlandı

Türkiye

Kocaeli'nde, kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalara, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük ilçesinden başlandı. Denizevler mevkiindeki yıkım için tören düzenlendi. Törene, Vali Ercan Topaca, Büyüşehir Belediye...

Kocaeli'nde, kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalara, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük ilçesinden başlandı. Denizevler mevkiindeki yıkım için tören düzenlendi. Törene, Vali Ercan Topaca, Büyüşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ercan Topaca, Kocaeli'nde 3 bin 751 orta hasarlı bina olduğunu ve bunların çoğunluğunda vatandaşlar tarafından kullanılmasının ürkütücü olduğunu söyledi.

Kocaeli'nin deprem riski taşıyan bir il olduğunu söyleyen Vali Topaca, risk teşkil eden binaların adım adım yıkılacağını ifade etti.

Topaca, şunları kaydetti: "Kocaeli'nde tekrar bir afetle karşılaşmayacağımızın garantisi yok. Bu bölge depremi yaşadığı için en çok bizim bu işe önem vermemiz gerekiyor. Kocaeli'nde 3 bin 751 orta hasarlı bina var. 13 bin konut ediyor. Bunların önemli bir kısmında vatandaşlar kullanıyor. Bu durum bizi ürkütüyor. Bir deprem anında risk teşkil ediyor. Orta hasarlı binalarda oturanlara tek tek duyurduk. 1xbet Hayırlısıyla adım adım riskli binaları yıkacağız. Amacımız vatandaşı mağdur etmeden hayal ettiğimiz kente ülkeye kavuşmak."

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de asrın felaketini yaşadıklarını belirterek, depremin enkazından yeni bir Gölcük'ün doğması için herkesin çaba içinde olduğunu aktardı.

Ellibeş, çok zorlu bir süreç yaşadıklarının altını çizerek, "Bugün Gölcük'te hayati önem arz eden hiçbir eksiklik yok. Günlük yaşam aksamadan devam ediyor. Bu demek değildir ki Gölcük'ün bütün meselesi halloldu. Felaketin sonrasındaki tabloyu unutmadık. O resmi bir tarafa, bugünkü halini bir tarafa bırakıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremde büyük hasar gören Kavaklı sahilinde bulunan Denizevler’de boş olan iki blok 12 daire kepçelerle yıkıldı.

Öte yandan, yıkımı izleyen vatandaşlar, kentsel dönüşüm konusunda endişe yaşadıklarını, yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.