Piramit Haber

Kentsel dönüşüm için Rize’de ilk kepçe vuruldu

Türkiye

Rize Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı üslenilen 'Timya' isimli kentsel dönüşüm projesi başladı. Kaplıca, Yeniköy ve Atmeydanı mahallelerini kapsayan 7,8 hektar alan üzerinde planlanan...

Rize Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı üslenilen 'Timya' isimli kentsel dönüşüm projesi başladı. Kaplıca, Yeniköy ve Atmeydanı mahallelerini kapsayan 7,8 hektar alan üzerinde planlanan ve tamamlandığında bin 200 konuttan oluşacak proje için ilk yıkımlar yapıldı.

Türkiye’de 33 ilde aynı anda başlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yıkımlar Rize’de de gerçekleşti. Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Hamam Deresi mevkii üzerinde gerçekleştirilen yıkımlara Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve vatandaşlar da katıldı.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yıkımlar öncesi yaptığı açıklamada, proje ile ilgili bilgiler verdi. Bakırcı, “Proje 95, 105, 120, 130, 145 ve 165 metrekarelik konutlardan oluşacak. Proje içerisinde 1 ticaret merkezi, cami, kapalı ve açık otoparklar, Gorabet yürüyüş yolları, park, oyun ve dinlenme alanlarından oluşacak. Proje alanını tehdit eden 2 derenin ıslah edilmesi de projenin kendi içerisinde yapılacak." dedi.

Başkan Bakırcı, şöyle devam etti: "İnsanlarımızın daha yaşanılır ortamlarda hayatlarını idame ettirmelerini istiyoruz. Tüm vatandaşlarımız daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Bu proje ile hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bugün Yeniköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz yıkımlar sonrası 6 blokta 854 daire Hamam Deresi'nde, 250 konutu da Hayrat Mahallesi’nde yapacağız. Diğer mahallelerle beraber 7,8 hektar alanda bin 200 konut yapma hedefimiz var.” diye konuştu.

Proje kapsamında evi yıkılan Mehmet Tarlacı ise Belediye sayesinde ev sahibi olacaklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yıkılacak binalara ilk kepçe darbesini Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı vurdu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.