Piramit Haber

KCK’nın kültür birimi eylemcilere bomba temin etmiş

Türkiye

Terör örgütü KCK’nın kültür birimi kapsamında faaliyet gösteren İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi’nin eylemcilere bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemeler temin ettiği ortaya çıktı. Mahkemedeki belgelere göre; KCK Türkiye...

Terör örgütü KCK’nın kültür birimi kapsamında faaliyet gösteren İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi’nin eylemcilere bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemeler temin ettiği ortaya çıktı. Mahkemedeki belgelere göre; KCK Türkiye Meclisi üyelerinin kendi aralarında yaptığı konuşmada, İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi’ne getirilen ses bombaları ile bomba yapımında kullanılan gübrenin ilgili kişilere dağıtıldığı belirtiliyor.
Terör örgütü KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır’da sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi. Diyarbakır'da 94’ü tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasının 58’inci duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada tutuklu 34 sanık katılırken diğer sanıklar raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Elif Kaya ile ilgili deliller okunmaya devam etti. Mahkeme heyeti, sanığın evinde ele geçirilen belgelerde, sanığın KCK sistemini oluşturan Kent Meclisleri, Demokratik Siyaset Akademisi, Demokratik Toplum Kongresi, Kooperatifçilik yapısı altında bulunan kültür komitesinde görevli olduğunu gösteren belgeler porno izle olduğunu kaydetti. Mahkeme başkanı sanığın evinde terör örgütü PKK mensuplarının kırsalda çekilen fotoğraflarının olduğunu ve bu fotoğrafların slayt şekline dönüştürüldüğünü kaydetti. KCK Türkiye Meclisi yöneticileri olmakla suçlanan tutuklu sanık Çimen Işık ve Turan Genç’in yaptığı görüşmede İstanbul’da sokak eylemlerinde kullanılan ses bombalarının gündeme geldiği belirtildi. Mahkeme sanıkların kendi aralarında konuşurken, 'İstanbul’da son birkaç günde çok sayıda bombalı eylem olmuş. Bir çok yerde ses bombası atılmış. Çok sayıda daha bomba varmış. İstanbul MKM’ye bomba, gübre ve Molotof getirilmiş saldırı düzenleneceği kararlaştırılmış. Bu malzemeleri Eyüp ilgili kişilere vermiş. Bunları İstanbul MKM’de saklamış' şeklinde ifadelerde bulunduklarını dile getirdi.

BAYDEMİR’İ KCK YÜRÜTME SAVCISINA SEVK EDELİM

Okunan belgelere göre, geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden KCK Türkiye Meclisi sözcüsü Hüsnü Ablay ile KCK Türkiye Meclisi üyelerinin yapılan ortam dinlemelerinde ise terör örgütü KCK’nın yürütme organının devrede olduğu anlaşılıyor. Mahkeme başkanı tarafından okunan belgelerde, KCK Türkiye Meclisi toplantısında yapılması gereken gündemler tek tek görüşüldüğüne dikkat çekiliyor. Toplantıda, “ Yürütmenin genel toplantısını bir an yapalım. Örgütsel faaliyetlerle ilgili Baydemir’in tavrını, diğer konuları ele alalım ve yürütme savcısına sevk edelim.” ifadelerin geçtiği kaydedildi.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.