Piramit Haber

İzmir'de 8 kg. esrar ele geçirildi

Türkiye

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarına yönelik operasyonda, doğudan getirdikleri esrarı piyasaya sürmek isteyen beş kişiyi 8 kg. esrarla yakaladı. Son dokuz aydaki...

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarına yönelik operasyonda, doğudan getirdikleri esrarı piyasaya sürmek isteyen beş kişiyi 8 kg. esrarla yakaladı. Son dokuz aydaki operasyonlarda ele geçirilen esrar miktarının ise geçen senenin iki katı kadar olduğu öğrenildi.

Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, doğu illerinden uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik geçen ay operasyon düzenlemiş, 4 kg. esrarla yakalanan üç kişi tutuklanmıştı. Aynı şebekenin diğer üyelerinin yeniden esrar sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti. Doğu illerinden aldığı esrarı, şoförlük yapan kurye Ş.A.’ya (37) verip otobüsle İzmir’e gönderen M.H. (34), kendisi de bir sonraki otobüse binerek yola çıktı. Operasyon düzenleyen polis, Ş.A.’nın içinde olduğu otobüsü Bornova ilçesi girişinde durdurarak valizinde arama yaptı. Pashabahis Aramada 8 kg. esrar ele geçirildi. Şebeke elebaşı olduğu iddia edilen M.H. de İzmir’e gelirken Konya’da gözaltına alındı. M.H. ile bağlantılı olduğu belirlenen, esrarı temin eden ve sokakta satışını sağlayan S.Z. (25), U.E. (21) ve F.T. (25) de gözaltına alındı. Beş zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Narkotik polisinin bu yılın ilk dokuz ayında düzenlediği yaklaşık 300 uyuşturucu operasyonunda, 2 ton 800 kg. esrar ele geçirdiği belirtildi. Geçen yılki toplam esrar miktarı olan 1 ton 650 kg.'ı dokuz ayda ikiye katlayan polis, 500’ü aşkın kişiyi de gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri, bu sayede 2 milyon 800 bin kişinin zehirlenmesinin önüne geçildiğini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.