Piramit Haber

İstanbul Müftüsü Yaran: Dini olarak üzerimize düşeni yaptık (Özel)

Türkiye

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın toprağa verilişi sırasında dini vecibelerin yerine getirildiğini açıkladı. Yaran, Özal’ın Kur’an-ı Kerim ve dualarla toprağa verildiğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın...

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın toprağa verilişi sırasında dini vecibelerin yerine getirildiğini açıkladı. Yaran, Özal’ın Kur’an-ı Kerim ve dualarla toprağa verildiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ölüm sebebinin belinlenmesi için yürüttüğü soruşturma kapsamında kabrinden çıkartılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı yeniden toprağa verildi. Özal'ın cenazesi, iki günlük incelemelerin ardından sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Topkapı’daki anıt mezara getirilen Özal’ın cenazesi törenle toprağa verildi.

Özal’ın cenazesi toprağa dini vecibeler yerine getirilerek verildi. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Restbet dini olarak üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini açıkladı. Yaran, Özal’ın Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde defnedildiğini kaydetti.

‘ÖZAL YENİ ÖLMÜŞ GİBİ ÜZGÜNÜZ’

Merhum Turgut Özal’ın yeniden toprağa verildiği Topkapı’daki anıt mezara bazı vatandaşlar da geldi. Özal’ın mezarının bulunduğu yere giremeyen vatandaşlar, uzaktan da olsa Özal için dua etti. Turgut Özal’ın Türkiye için büyük işler yaptığını söyleyen vatandaşlar, Atatürk’ten sonra Türkiye’ye önemli ivme kazandırdığını ifade etti. Yaşanan durumdan dolayı üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, Özal’ın öldüğü günkü üzüntüyü yeniden yaşadıklarını belirtti.

Öte yandan, Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ise anıt mezardan herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.