Piramit Haber

Hayvanların şehir merkezinde satışına izin verilmeyecek

Türkiye

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ülkenin değişik noktalarından Bursa’nın İnegöl ilçesine kurbanlıklar gelmeye başladı. Hayvan pazarında yer bulamayan satıcılar, şehir içerisindeki farklı noktalarda satış yapmaya başladı. Bunun üzerine...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ülkenin değişik noktalarından Bursa’nın İnegöl ilçesine kurbanlıklar gelmeye başladı. Hayvan pazarında yer bulamayan satıcılar, şehir içerisindeki farklı noktalarda satış yapmaya başladı. Bunun üzerine harekete geçen zabıta, satıcıları şehir dışına çıkmaları konusunda uyardı.

Yerlerin aylar öncesinden dolması sebebiyle, kurban satıcılarının şehir içinde farklı noktalarda kurban satış noktaları kurmaları, çevre sakinleri tarafından özellikle kötü koku noktasında şikâyetlere sebep oldu. Vatandaşlardan gelen şikâyeti değerlendiren zabıta ekipleri, Turgutalp Mahallesi Uzay Sokak civarındaki kurban satış damlarını iki ekiple takip etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ülkenin dört bir yanından getirilen kurbanlıkların, yapılaşmanın olduğu yerlerde, yani şehir içerisinde satışlarının yasak olduğunu ifade etti. Yusuf Şen, “Kurban Bayramımıza sayılı günler kala vatandaşlarımız hem hayvan pazarında hem de şehir dışındaki ahırlarında kurban satışlarına başladılar. Ancak, aylar öncesinden satışları biten Hayvan Pazarı'nda yer bulamayan bazı vatandaşlarımız, kurbanlıklarını şehir içerisinde buldukları damlarda satmaya başladılar. Yasak olan bu uygulama vatandaşlarımız tarafından şikâyetlere de konu olmaktadır.” Pasgol diye konuştu.

Hayvan besleme veya satış yapmanın şehir içinde yasak olduğuna dair hem belediye meclis kararı olduğu hem de Belediye Kanunu'nda böyle bir maddenin yer aldığına işaret eden Şen, “Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı'nda hiç kimseye sıkıntı vermek istemeyiz. Ancak, şehir içerisinde hayvan beslenmesi veya satışının yapılması Zabıta Yönetmeliği'nin 11. Maddesi'nde şöyle karara bağlanmıştır; ‘Hayvan Pazarı dışında hayvan alıp satmak veya satış için herhangi bir alanda hayvanları bekletmek yasaktır.’ Bu madde, Belediyeler Kanunu'nun 32. maddesinde güvence altına alındığı gibi Belediye Meclisi'nin aldığı kararda da bu böyledir. Vatandaşlarımızın, mağdur olmadan bir an önce kendilerine şehir dışında yer bulup, hayvanlarını o noktalara taşımaları ve satışlarını buradan yapmaları gerekmektedir. Zabıta olarak, üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız.” dedi.

Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt’un da katıldığı incelemede, 8 kurban satıcısı esnaf uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan satıcılar için yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.