Piramit Haber

'Halkın yararına olacaksa biz de kentsel yenilemeden yanayız'

Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili hükümete seslenerek, “Eğer halkın yararına bir iş yapmak istiyorsanız, mahalleliyi dağıtmak gibi bir amacınız yoksa, fakiri yerinden...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili hükümete seslenerek, “Eğer halkın yararına bir iş yapmak istiyorsanız, mahalleliyi dağıtmak gibi bir amacınız yoksa, fakiri yerinden sürüp yerine yeni zenginleri yerleştirmek gibi bir amacınız bulunmuyorsa, biz de kentsel yenilemeden yanayız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek olan Okmeydanı’na gidip, incelemelerde bulundu. Türkiye’nin gündeminin yoğun olduğunu belirten Günaydın, Türkiye’de 19 milyon yapı stoğu bulunduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre 6 ya da 7 milyon yapının yıkılacağını ifade eden Günaydın, “Toplam 500 milyar dolar para harcanacak. Ve bununla bir kentsel dönüşüm yapılacak. Biz buradan, Okmeydanı’ndan sesleniyoruz. Eğer halkın Betboo yararına bir iş yapmak istiyorsanız, mahalleliyi dağıtmak gibi bir amacınız yoksa, fakiri yerinden sürüp, yerine yeni zenginleri yerleştirmeyecekseniz, biz de kentsel yenilemeden yanayız. Çünkü kentler adaletsizlik, eşitsizlik üretiyor. Şehirlerimiz eskimiş. Dolayısıyla bunları yenilemek istiyoruz.” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin kentleri yenileme amacında olmadığını savunan Günaydın, “Gelin beraber Sulukule’ye gidelim. 50-100 yıldır oralarda yaşayan Roman vatandaşlarımızı su akmaz kervan geçmez yere sürdüler. Evlerini yıktılar. Yerlerine villa yaptılar ve yerlerine yeni zenginleri yerleştirdiler. Sulukule’de yapılan kentsel dönüşümün, orada oturan halka faydası mı olmuştur? Yoksa bu bir sürgün fetvası mıdır? Bir tek amaçları var. O da sizi tozunu ve çamurunu çektiğiniz alanlardan sürmek.” ifadelerini kullandı.

Değerlenen araziye yeni zenginlerin yerleştirilmeye çalışıldığını savunan Günaydın, “Komşuluk ilişkilerimize zarar veren, bunlara el uzatan, hakkımızı elimizden almaya çalışanın elini kırarız. Eğer bu iş makineleri vatandaşın huzuru ve mutluluğu için çalışacaksa biz de buna destek veririz. Yoksa iş makinelerinin karşısında dururuz.” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.