Piramit Haber

Gediz’in 52 ülkeden öğrencileri, 16 ülkenin konsoloslarıyla buluştu

Türkiye

Gediz Üniversitesi, Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği işbirliğiyle "Dünya Barışı" konulu bir söyleşi düzenledi. 16 ülkenin fahri başkonsolos ve fahri konsolos seviyesindeki diplomatik temsilcileriyle Gediz'de öğrenim gören 52 ülkeden...

Gediz Üniversitesi, Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği işbirliğiyle "Dünya Barışı" konulu bir söyleşi düzenledi. 16 ülkenin fahri başkonsolos ve fahri konsolos seviyesindeki diplomatik temsilcileriyle Gediz'de öğrenim gören 52 ülkeden öğrenciler biraraya geldi. Türkiye ile Suriye arasında tansiyonun yükseldiği bir dönemde, barışın önemi konuşuldu.

İç savaşın ve terör olaylarının yaşandığı Afganistan, Somali, Pakistan, Suriye, Angola gibi ülkelerden gelen gençler, yaşadıkları acı olayları aktardı. Din, dil, renk, mezhep farklılıkları ve menfaat hesapları yüzünden çocukların bile öldürüldüğüne dikkat çekildi. “Biz burada konuşurken dahi dünyanın pek çok yerinde birileri acı çekiyor. Oysa insanlığa barış yakışır. Hepimiz insanız, sevgiye muhtacız.” denildi. Din, dil, renk farklılıkların ortadan kalktığı, herkesin duygulandığı söyleşide Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözü de yabancı öğrenciler tarafından hatırlatıldı. Kimi ABD’den, kimi Fransa’dan, kimi Endonezya’dan, kimi Senegal’den gençler, ondan ders alınmasını istedi. Bazıları Türkçe konuşan öğrenciler, dakikalarca alkışlandı.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, dünyaya barış çağrısında bulunan dünya gençliğine teşekkür etti. Yabancı öğrencilerin ilettiği mesajın duyulması gerektiğini belirterek, “Bugün burada barış tohumları ektik. Mezun olup ülkelerine döndüklerinde birer Jokerbet barış ve iyi niyet elçisi gibi çalışacak, insanlığın mutluluğu için hizmet edecekler. Onların ağzından duyduklarımdan sonra geleceğe daha umutlu bakıyorum, çabalarımızın karşılığını bulduğunu görmenin de mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Söyleşinin düzenlenmesinde büyük payı olan Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Etiyopya Fahri Konsolosu Ahmet Küçükbay ise Gediz Üniversitesi'ni, dünyaya güzellikler kazandırması için kurduklarını söyledi. Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan da dünya gençliğini buluşturduğu için Gediz'e teşekkür ederek, “Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın yarınları aydınlık. Bugün burada işte bu güzel gerçekle karşılaştık.” diye konuştu.

Söyleşiye ayrıca İzmir Fahri Konsoloslar Erkânı Başkanı ve Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilci Yardımcısı Ayşe Zeybek, Malezya Fahri Başkonsolosu Hüsamettin Şınlak, Endonezya Fahri Başkonsolosu Nalan Rimer, Panama Fahri Başkonsolosu Hatice Güleç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, ABD Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Makedonya Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, Makedonya Aydın Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş, Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, Brezilya Fahri Konsolosu Tamer Bozoklar, Belize Fahri Konsolosu Necmi Çalışkan, Belarus Fahri Konsolosu Murat Yorgancıoğlu ve Macaristan Fahri Konsolosu Erdal Keresteci katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.