Piramit Haber

Diyarbakır’da teröre büyük darbe: 15 ton esrar ele geçirildi

Türkiye

Diyarbakır’da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 15 ton esrar ele geçirildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın düzenlediği ve 200 kişinin katıldığı operasyon kapsamında terör bölgesindeki Lice’nin Dibek...

Diyarbakır’da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 15 ton esrar ele geçirildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın düzenlediği ve 200 kişinin katıldığı operasyon kapsamında terör bölgesindeki Lice’nin Dibek köyünde piyasa değeri 17 milyon TL olan 13 ton 170 kilogram kubar esrar, 2 ton 245 kilogram toz esrar ve 60 bin kök hint keneviri ele geçirildi.

200 KİŞİ OPERASYONA KATILDI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Jandarma Bölge Komutanlığı'nın düzenlediği operasyona MİT Bölge Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile köy korucularının destek verdiğini söyledi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda basına gösterilen uyuşturucu maddelerle ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, Lice’nin Dibek köyü bölgesindeki ormanlık alanda terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve finans kaynağı olan uyuşturucunun ele geçirilmesine yönelik operasyon yapıldığını söyledi. Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 13 timden oluşan yaklaşık 200 kişinin operasyona katıldığını anlatan Toprak, “ Dibek köyü güneyindeki sık ormanlık alanda uyuşturucu madde imal yerleri ile uyuşturucunun saklandığı yerler tespit edildi. Operasyonda bidonlara konularak toprağa gömülmüş, kurutulmak için asılmış ve sevk edilmek üzere bekletilmiş halde 13 ton 170 kilogram kubar esrar, 2 ton 245 kilogram toz esrar, 60 bin kök hint keneviri, Bahis Siteleri 3 adet çelik yelek, 1 adet tel yelek, 1 adet el terazisi ve bir adet dijital terazinin ele geçirildi." dedi.

OPERASYONDA BİR ASKER YARALANDI

Dibek köyünün bulunduğu alanın ormanlık ve bölgenin oldukça zor bir yapıya olduğunu anlatan Vali Toprak, buna rağmen örgüte darbe vurduklarını belirterek şöyle konuştu: " O bölgede olduğunu değerlendirdiğimiz 4-5 terör örgütü PKK –KCK üyeleri Bixi makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine ateş açtı ve bir askerimiz yaralandı. Yaralı askerimizin tedavisi devam ediyor.” diye konuştu.

JANDARMA, EMNİYET BİRLİKTE OPERASYON YAPTI

Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile üç ilçede Temmuz ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın daha önce çok kapsamlı bir operasyon daha düzenlediklerini hatırlatan Vali Toprak, Türkiye’de ilk kez bir seferde 5 tona yakın esrarın ele geçirildiğini hatırlattı. Bu operasyonda yine bir rekora daha imza atılarak 15 ton esrar ele geçirildiğine dikkati çeken Toprak, “ Diyarbakır’da emniyetiyle, jandarmasıyla ve diğer birimlerle uyuşturucu maddeye yönelik mücadelemiz devam edecek. Terör örgütü PKK 30 yıldır uyuşturucu madde üzerinden kirli emellerini gerçekleştiriyor. Terör örgütü bir yandan çocukları dağa çıkarmak suretiyle ailelere acı yaşatırken diğer yandan çocukları ve gençleri bağımlı yaparak kendi emelleri doğrultusunda kullanmaktadır.” şeklinde konuştu.

PKK’nın uyuşturucu maddeyi milis ve işbirlikçilerine ürettirdiğini belirten Vali Toprak, uyuşturucunun sevkinin de satımını da yine işbirlikçilerini yaptırmak suretiyle bir etki alanı oluşturduğunu ifade etti. Vali Toprak, Diyarbakır’da bombalı araç ve silahlarla yakalanan zanlıların da uyuşturucuyla irtibatlı olması terör örgütünün bu bağlantısını bir kez gösterdiğini sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.