Piramit Haber

Dilenmek için hızlı trenle her gün Ankara’dan Eskişehir’e geliyor

Türkiye

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi başta olmak üzere 43 mahallede dilencilere yönelik denetimler yapıyor. Kent merkezinde düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan Adil Aydın(56) isimli dilencinin...

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi başta olmak üzere 43 mahallede dilencilere yönelik denetimler yapıyor. Kent merkezinde düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan Adil Aydın(56) isimli dilencinin üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirlerini gösteren banka dekontları çıkması ve dilenmek için her gün hızlı trenle Ankara’dan Eskişehir’e gidip gelmesi ekipleri şaşırttı.

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adil Aydın(56) isimli dilencinin üzerinde yaptığı aramada 515 TL para buldu. Ayrıca Aydın’ın Ankara’dan dilenmek için günü birlik Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir’e geldiği, Galabet akşamları da yine Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'ya geri döndüğü belirlendi. Aydın’ın dilenmek için özel bir elbise diktirdiği, Yüksek Hızlı Trenle yolculuk esnasında farklı, dilenirken ise diktirdiği farklı bir kıyafeti giydiği tespit edildi. Dilencinin üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirlerini gösteren banka dekontları çıktığı da belirtildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonlarının sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Başkan Sakallı, bölgelerinde geçimlerini dilenerek ve vatandaşların iyi niyetlerini istismar ederek sağlamaya çalışan kişi ve kişilerin takibini bırakmayacaklarını belirtti. Sakallı, vatandaşların rahat, güvenli ve huzur dolu bir ortamda yaşamalarına imkan sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmaların her geçen gün daha da genişleyerek devam edeceğini ifade ederek, dilenmek suretiyle vatandaşların huzurunu kaçıran duygu simsarlarına göz açtırmayacaklarını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.