Piramit Haber

Dev inek maketi Veteriner Fakültesine hediye edildi

Türkiye

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından yaptırılan de dev inek maketi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi'ne hediye edildi. Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Fuarı nedeniyle yaptırılan 5 metre...

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından yaptırılan de dev inek maketi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi'ne hediye edildi.

Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Fuarı nedeniyle yaptırılan 5 metre yüksekliğinde ve 8 metre boyundaki inek heykeli fakültenin bahçesine konuldu. Yapılan törende Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan tarafından dev inek maketi, MAKÜ Veteriner Fakültesi'ne devredildi.

Burdur'un hayvancılık kenti olduğunu belirten DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, "Burdur'un ve Burdur Betorder hayvancılığının bir simgesi olmasını istediğimiz maket için en uygun yerin veteriner fakültesi bahçesi olduğunu düşündük. Ayrıca Burdur'dan geçenlere de dev inek maketi ile Burdur'un bir hayvancılık kenti olduğunu göstermek istedik." dedi.

İstiklal Yerleşkesi Veteriner Fakültesi bahçesinde düzenlenen devir törenine, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı, DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Veteriner Fakültesi Öğretim ve Araştırma görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.