Piramit Haber

Demir: Düşünce ve ifade özgürlüğü kimseye hakaret etme hakkını vermez

Türkiye

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, “Düşünce ve ifade özgürlüğü hiç kimseye hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatma ve hakaret etme hakkını vermez.” dedi Partisinin 4'üncü Olağan Kongresi ve Hz. Muhammed'e hakaret...

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, “Düşünce ve ifade özgürlüğü hiç kimseye hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatma ve hakaret etme hakkını vermez.” dedi

Partisinin 4'üncü Olağan Kongresi ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Demir, peygambere hakaret içeren filmle ilgili yaptığı açıklamada, "Batı, düşünce özgürlüğünde çifte standart yapıyor. Sözde düşünce özgürlüğü savunucuları, İslam’ın kutsallarına 1989'da saldıran Salman Rüştü'yü, 2005'te Danimarkalı karikatüristi ve 2010'da Kur’an-ı Kerim'i yakan papazı savundular. Onlarca İslam karşıtı film hazırlattılar. Düşünce ve ifade özgürlüğü hiç kimseye hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatma ve hakaret etme hakkını vermez. “ diye konuştu.
Demir, “Amerika, Avrupa ve maalesef içimizdeki birtakım sözde aydınlar İslam'a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları 'ifade özgürlüğü' adı altında meşru görürken, ne gariptir ki 'Ermeni Tehcirini' soykırım olarak lanse etmekteler, soykırımı inkar edenlere de ceza verilmesi için parlamentolardan kanun çıkarma yoluna Betmatik gitmektedirler. Tüm bunlar yaşanırken Müslümanlar olarak tepkilerimizi gösterirken makul ve ölçülü olmalı şiddete asla başvurmamalıyız. Müslüman’a yakışan bir tavır içinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 4'üncü Olağan Kongresi'ni de değerlendiren Demir şunları söyledi; "Uluslararası aktörlerinde gösterdiği ilgiden anlaşılacağı üzere partimiz sadece Türkiye’nin değil, dünyadaki diğer milletlerin, mazlumların da teveccühüne mazhar olmaktadır. Demokrasilerde örneğine rastlanmayacak bir şekilde Sayın Başbakanımız kendi iradesiyle son kez genel başkan oldu. Partimiz ihtirasların, hırsların, bireylerin partisi değil milletin ve hizmetin partisi olduğunu en güzel şekilde göstermektedir. Önemli olan bizlerin beklentileri, hedefleri değil milletin hedefleri ve beklentileridir. Herkes bilmelidir ki AK Parti hizmet için vardır. Önemli olan kişilerin değil, partinin ve milletin hedefleridir. Yönetime girenlere çıkanlara, görev alanlara almayanlara bu gözle bakmak gerekir. Kongremiz başta milletimiz olmak üzere bize gönül vermiş umut bağlamış tüm insanlar için hayırlı olsun."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.