Piramit Haber

Çocuklar, bir projeyle hayvan dostu oldu

Türkiye

Uludağ Üniversitesi (UÜ)'nin TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirdiği 'Hayvan Dostlarımızla Güzel Bir Yaşama Merhaba' projesi, çocukların hayvanlara bakış açısını önemli oranda değiştirdi.         Bursa...

Uludağ Üniversitesi (UÜ)'nin TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirdiği 'Hayvan Dostlarımızla Güzel Bir Yaşama Merhaba' projesi, çocukların hayvanlara bakış açısını önemli oranda değiştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi’ne kayıtlı 7–10 yaş arasında toplam 120 çocuğun katılımıyla, UU Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde uygulanan proje sona erdi. Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Yalçın’ın kontrolünde eğlenceli biçimde uygulanan projeye katılan çocuklara sertifikaları, Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ebru Yalçın, törende yaptığı konuşmada, projenin TÜBİTAK Bilim ve Toplum Okulları tarafından desteklenen ilk veteriner projesi olduğunu belirtti. Doç. Dr. Yalçın, projeyle, şiddetin giderek tırmandığı günümüzde, çocuklara, insanların olduğu gibi hayvanların da hakları olduğunu, iyi bir insan olabilmenin, iyi bir hayvan ve doğa dostu olmaktan geçtiğini anlatmaya çalıştıklarını, bunda da büyük bir başarı sağladıklarını söyledi.

Projeye başlamadan önce çocuklara çeşitli sorular sorduklarını ve aynı Betvole soruları proje sona erdiğinde tekrarladıklarını anlatan Doç. Dr. Yalçın, “Eğitim öncesinde 120 çocuğun 70’i ‘Yavruları annelerinin yanından alabiliriz’ ve ‘Hayvanlar insanların eğlencesi ve oyuncağı olabilirler’ yargılarına ‘evet’ derken, eğitim sonrasında evet sayısı 10’a geriledi. Bu bizim için önemli bir başarıdır. Umarım bu proje, birçok projeye önder olur.” dedi.

Törende konuşmaların ardından çocuklara Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Şişman ve diğer öğretim üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Ayrıca, projenin uygulamasında emeği geçen öğretim üyeleri ve personel de teşekkür belgelerini aldı.

Proje boyunca çocuklara, hayvanların bedel dili öğretilerek, Coffe, Kiraz ve Mike adlı köpekler sayesinde doğru iletişimin yöntemleri gösterildi. Proje kapsamında çocuklar, geri dönüştürülebilen malzemelerden kedi-köpek kulübeleri hazırlayan çocuklar hayallerindeki hayvan dünyasını resimlerine aktardı ve bol bol fotoğraf çekti. Çocukların proje süresince yaptığı etkinliklerle ilgili çalışmalarda sergiyle izlenime açıldı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.