Piramit Haber

Çinli kardeş şehir Tianjin’den İzmir'e selam getirdiler

Türkiye

İzmir’in kardeş şehri Tianjin’in Halk Kongresi Başkanı Xiao Huaiyuan başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette EXPO 2020 adaylığıyla ilgili bilgi veren Aydoğan,...

İzmir’in kardeş şehri Tianjin’in Halk Kongresi Başkanı Xiao Huaiyuan başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette EXPO 2020 adaylığıyla ilgili bilgi veren Aydoğan, Çin’in BIE üyesi etkin bir ülke olduğunun altını çizerek, 2013’te oylama yapılacağını hatırlattı ve destek istedi. Halk Kongresi Başkanı Huaiyuan da bu talebi olumlu karşıladı.

Tianjin heyetini ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Başkan Vekili Aydoğan, “2000 yılından beri Türkiye ile Çin arasında çok hızlı giden, hem siyasal hem ekonomik bir Kralbet çalışma var. İzmir, Çin’de en iyi yatırım yapılacak kent olarak seçildi. Çinli yatırımcılar, daha sık Türkiye’ye ve İzmir’e geliyor. Siyasi birlikteliğimiz ticarete de yansıyor. Birbirimizi daha iyi tanıyor ve anlıyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra çok daha güzel birliktelikler olacak.” şeklinde konuştu. Bu yıl Türkiye’de "Çin Yılı" kutlandığını hatırlatan Aydoğan, seneye de Çin'de "Türk Yılı" kutlanacağını söyleyerek, kültürel alanda yapılacak işbirliklerine de açık olduklarının altını çizdi. İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Huaiyuan ise, “Size kardeş şehir Tianjin’den kucak dolusu selam getirdik. Yakın dostluğunuz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Aydoğan, günün anısına Huaiyuan’a İzmir Saat Kulesi’nin gümüş maketini hediye etti. Huaiyuan ise ünlü bir Çinli ressamın tablosunu verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.