Piramit Haber

CHP'li İnce: 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler

Türkiye

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugün kabadayılık yapıyorlar ama 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler. Askerin başına çuval geçirildiğinde bu tepkiyi gösteremediler. Boş laflardan ibaret bir kapalı oturum...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugün kabadayılık yapıyorlar ama 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler. Askerin başına çuval geçirildiğinde bu tepkiyi gösteremediler. Boş laflardan ibaret bir kapalı oturum izledik." dedi.

Suriye konusundaki tezkerenin kabul edilmesinin ardından konuşan İnce, kapalı oturumda bilinmeyen bir şeyin söylenmediğini ifade etti. Anlatılanların gazete haberlerinden ibaret olduğuna dikkat çeken İnce, "Ortadoğu'yu, Türkiye'nin geleceğini, savaşı mezhep üzerinde okuyan bir Dışişleri Bakanı. Yazık bu memleketin çocuklarına. Bugün kabadayılık yapıyorlar ama 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler. Askerin başına çuval geçirildiğinde bu tepkiyi gösteremediler. Boş laflardan ibaret bir kapalı oturum izledik. Söylenen hiçbir şey yoktu." dedi.

YENİÇERİ: TÜRKİYE HİÇBİR ŞART ALTINDA SURİYE İLE SAVAŞAMAZ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise tezkerenin Meclis'ten ağır bir rakamla geçtiğini ifade etti. Tezkerenin Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru müdafaasını sağlayabilmek amacıyla geçtiğini belirten Yeniçeri, "Türkiye'nin sınırlarının içerisine Safirbet Suriye tarafından şu veya bu biçimde müdahale edilmektedir. Bu müdahalenin durdurulabilmesi, engellenebilmesi amacına yöneliktir. Yoksa Suriye ile savaş anlamına gelmiyor. Suriye'nin Türkiye'ye yönelik tehditleri bir yerine iki defa düşünmesi için çıkarılmış bir tezkeredir. O bakımdan biz buna bu yönü itibariyle kabul oyu verdik. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor; Türkiye hiçbir şart altında Suriye ile savaşamaz." dedi.

Türkiye'nin şu veya bu ordunun lehinde bir davranış içine girmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yeniçeri, Suriye'nin iç sorunlarını kendisinin içinde çözmek durumunda olduğunu kaydetti. Türkiye'nin burada taraf olamayacağını dile getiren Yeniçeri, birbirini öldüren iki Müslüman grubunun arasında taraf olmanın ise bir anlamda zalimlik olacağını ifade etti. Tezkerenin ucunun açık olmadığını kaydeden Yeniçeri, Lübnan'a asker gönderme tezkereleriyle aynı mahiyette olduğunu ve bir savaş anlamına gelmediğini belirtti.

TEZKERE: KARAR, KAMUOYUNU TATMİN İÇİN ALINDI

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk de oturumda her gün konuşulan, tartışılan konuların yeniden dile getirildiğini söyledi. Türkiye'nin Suriye'yi çok iyi tanımadığını ileri süren Türk, hem muhalefete hem Esad'a güvenmeyen bir topluluk bulunduğunu belirterek bunu iyi görmek ve buna göre siyaset üretmek gerektiğini vurguladı. TBMM'de alınan kararın bir savaş kararı olmadığının altını çizen Türk, kararı sadece kamuoyunu tatmin etmeye yönelik bir karar olarak değerlendirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.