Piramit Haber

Cemaat birlik oldu, engelleri kaldırdı

Türkiye

Zonguldak’ta tadilata alınan ve bazı kısımları yenilenen Tepebaşı Murad Camii, cemaat ve hayırseverlerin desteğiyle engellilerin kullanımına uygun hale getirildi.         Caminin tadilatı sonrasında düzenlenen...

Zonguldak’ta tadilata alınan ve bazı kısımları yenilenen Tepebaşı Murad Camii, cemaat ve hayırseverlerin desteğiyle engellilerin kullanımına uygun hale getirildi.

Caminin tadilatı sonrasında düzenlenen açılış törenine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Müftüsü Refik Bulut ile Tepebaşı Murad Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Niyazi Onat, diğer cami görevlileri ile cami cemaati katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda sunum yapan cami imam-hatibi Mustafa Karademir, “Minber, kürsü, mihrap ve camimizin giriş kısımları yıkılarak yeniden yapıldı. Kütahya altın çini ile kaplandı. Balkon altları tamamen altın çini ile süslendi. İmam odası ve giriş kısımları tamamen yenilendi. Ama bizim için milf porno en önemli olan kısmı, camimizin giriş kısmını engelli vatandaşlarımız için düzenlemek oldu. Artık engelli cemaatimiz de camimize rahatça gelip ibadetini yapabilecek.” dedi.

Caminin dizaynına hayran kaldığını belirten Belediye Başkanı Akdemir ise “Mahallelerimizin en güzel süsü olan camilerimizi yaşatmak önemli bir ibadettir. Tadilat çok güzel olmuş. Hayran kalmamak elde değil. Allah bu kutsal mekanda nice ibadetler yapmayı nasip etsin.” diye konuştu.

İl Müftüsü Refik Bulut ise caminin tadilat çalışmasında emeği geçen ve maddi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından cemaate pilav ve ayran ikram edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.