Piramit Haber

Çankaya: Yanlış uygulamalar gıda güvenliğini tehlikeye düşürüyor

Türkiye

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyelerini bilgilendirmek için başladığı komisyon, toplantılarına devam ediyor. Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya da EGSİAD Gıda Komisyonu üyelerine...

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyelerini bilgilendirmek için başladığı komisyon, toplantılarına devam ediyor. Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya da EGSİAD Gıda Komisyonu üyelerine değişen gıda yasası hakkında bir sunum yaparak bilgiler aktardı. Gıda üreticilerinin dikkat etmesi gereken kurallara değinen Çankaya, “Gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerleri 'iyi hijyen uygulamaları' ile 'HACCP' ilkelerine (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi) dayanan prosedürleri uygulamak ve sürdürmek zorundadır.” diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde değişen yasa ve uygulamalar hakkında EGSİAD Gıda Komisyonu üyelerine bir sunum yapan Dr. Halil Çankaya, gıda güvenliği konusunda bakanlık olarak çok hassas Superbahis olduklarını söyledi. Her geçen gün dünya nüfusunun arttığını ve bu durumun gıda tüketiminde de artışa neden olduğunu kaydeden Çankaya, gıda üreticilerinin yaptığı yanlış uygulamalardan bahsetti. Bu uygulamalar nedeniyle gıda güvenliğinin tehlikeye düştüğünü ifade eden Çankaya, üreticilerden gıda güvenliği konusunda daha hassas davranmalarını istedi. Bakanlık olarak gıda güvenliği konusunda üreticileri bilinçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Çankaya, “Son yıllarda ülkemizi de olumsuz etkileyen bu gıda kaynaklı salgınlardan da anlaşılacağı üzere gıda güvenliği günümüz toplumlarında birinci öncelikli insan hakları arasında yer almaktadır.” dedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Erdoğan ise değişen ‘Bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu’ hakkında bilgi verdi. Yem üretiminin önemli bir konu olduğunu ifade eden Erdoğan, değişen kanunun detaylarını anlattı.

EGSİAD Gıda Komisyonu olarak üyelerini değişen kanun ve yürütmelikler hakkında bilgilendirmek için çalıştıklarını kaydeden Gıda Komisyonu Başkanı Murat Bayar, toplantıya katılımlarından dolayı Halil Çankaya ve Fatma Erdoğan’a teşekkür etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.