Piramit Haber

Çanakkale’deki kazada hayatını kaybeden öğrenciler toprağa verildi

Türkiye

Çanakkale’de servisin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden üç öğrenci toprağa verildi. Köylüler, devletin kendilerine öğrenci servisi vermemesine tepki gösterdi.Dün Yenice Atatürk İlköğretim Okulu’nun öğrencilerini Davutköy’e götüren...

Çanakkale’de servisin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden üç öğrenci toprağa verildi. Köylüler, devletin kendilerine öğrenci servisi vermemesine tepki gösterdi.

Dün Yenice Atatürk İlköğretim Okulu’nun öğrencilerini Davutköy’e götüren servis minibüsünün devrilmesi sonucu üç öğrenci hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı. Ölen İrem Ünsal (11), Recep Altınbaşak (9) ve Berna Atsay'ın (11) cenazeleri, Çanakkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yenice'ye bağlı Davutköy Camisi’ne götürüldü. Aileleri, tabutlara sarılarak uzun süre ağladı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra öğrenciler, köy mezarlığında toprağa verildi. Törene AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, okul arkadaşları ve diğer vatandaşlar katıldı.

SERVİS ÜÇ GÜN ÖNCE TUTULMUŞ

Alınan Casinoslot bilgiye göre bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, iki öğretmen atayarak Davutköy İlköğretim Okulu’nu açmak istedi. Bir öğretmenin rapor alması üzerine veliler, çocuklarını Yenice’de okutmak istedi. Bu isteği Milli Eğitim Müdürlüğü yerine getirmeyince köylüler da başka bir yola başvurdu. Önce her veli, ilçede öğrencisi için bir ikamet adresi çıkarttı. Daha sonra Yenice Atatürk İlköğretim Okulu’na kaydettirdiler. Yetkililer servis tahsis etmeyince veliler, 7 km. uzaktaki ilçeye bir süre kendi imkanlarıyla götürdü. Bunun zorluğunu görünce bir minibüs tutmak istediler. Üç gün önce Yenice'de bir kooperatifteki minibüsle anlaştılar. Çocuklarının acısını yaşayan köylüler, kazayı yolların bozuk olmasına ve devletin kendilerine öğrenci servisi tahsis etmemesine bağladı. Yenice Kaymakamlığı ise servisin evrakının incelendiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.