Piramit Haber

Bursagaz, engelliler için özel sınıflar açtı

Türkiye

Bursagaz’ın, eğitime yönelik sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek amacıyla kurduğu Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, ‘Engelli Eğitimini Kolaylaştıralım, Topluma Değer Katalım’ sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ‘40...

Bursagaz’ın, eğitime yönelik sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek amacıyla kurduğu Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, ‘Engelli Eğitimini Kolaylaştıralım, Topluma Değer Katalım’ sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ‘40 Okulda 45 Özel Eğitim Sınıfı’ projesi tamamlandı.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile yürütülen ‘40 Okulda 45 Özel Eğitim Sınıfı’ projesi kapsamında, Fethiye İlköğretim Okulu, Şehit Murat Atsen İlköğretim Okulu, Şehit Faik Gökçen İlköğretim Okulu, Şükrü Şenkaya İlköğretim Okulu, Bülent Aslan İlköğretim Okulu ve Gülhanım Karasu İlköğretim Okulu’nda özel eğitim sınıfları açıldı.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı ve Bursagaz Genel Müdür Danışmanı Mehmet Yaşar Çerçi, bu sınıflarda eğitim alması gereken çok sayıda öğrenci bulunduğunu belirtti. Çerçi, herkes için iyi bir eğitim ortamı oluşturulmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. Çerçi, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Çerçi, eğitime sağlanan desteğin hem bireyler için hem de toplum için ehemmiyet taşıdığını ve bu yüzden bu nitelikteki Vdcasino projelere büyük önem vererek, bu tür projeleri geliştirerek artıracaklarını söyledi.

Bütün öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çerçi, “Çağdaş, kendine güvenen, bilgili, ülkesine ve insanlığa faydalı öğrencilerimizin yetiştirilmesi için gereken eğitim ortamı ve var olan eğitim kurumlarımızın iyileştirilmesi, derneğimizin başlıca görevidir. Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği ya da eğitime destek olan diğer gönüllü kuruluşların yaptıkları işler küçük, büyük diye ayırt edilmeksizin ülkemiz adına yapılmış çok önemli çalışmalardır. Bu yüzden herkes bu projelere elinden geldiğince katkı koymalı.” diye konuştu.

‘40 Okulda 45 Özel Eğitim Sınıfı’ projelerini, eğitim adına yürüttükleri faaliyetlerden yalnızca biri olduğunun altını çizen Çerçi, “Okullarda açtığımız bu özel eğitim sınıflarının yanı sıra köy okullarının yenilenmesi, okullarımızdaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi adına da çeşitli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.