Piramit Haber

Burç okulları Adana-Diyarbakır arasında kardeşlik köprüsü kurdu

Türkiye

Eğitim-öğretim kalitesinin yanı sıra sosyal etkinlikler ve toplumsal sorumluluk projeleriyle de dikkati çeken Özel Burç Eğitim Kurumları’na bağlı 8 okul, Diyarbakır’daki 5 okulu kardeş okul seçerek, ‘’kardeşlik’’ köprüsü kurdu.Kardeş...

Eğitim-öğretim kalitesinin yanı sıra sosyal etkinlikler ve toplumsal sorumluluk projeleriyle de dikkati çeken Özel Burç Eğitim Kurumları’na bağlı 8 okul, Diyarbakır’daki 5 okulu kardeş okul seçerek, ‘’kardeşlik’’ köprüsü kurdu.
Kardeş Okul Projesi Koordinatörü Ramazan Başol, konuya ilişkin açıklamasında, Adana merkezinde bir anaokulu, iki ilkokul, iki ortaokul, iki lise ve Ceyhan’da bir ilkokul, bir ortaokul ile hizmet verdiklerini anımsatarak, “Toplam 8 okulumuz, Diyarbakır’dan kendine kardeş okul seçerek, maddi ve manevi işbirliği yapmaya başladı.’’ dedi.

Başol, Diyarbakır merkezde Süleyman Nazif İlkokulu , Kartepe Köyü İlkokulu, Hazro Kız Meslek Lisesi, Yunus Emre İlkokulu, Mardin Kapı İlk ve ortaokullarını kardeş okul projesi kapsamında ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyarete Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Genel Müdür Yardımcısı Rüstem Gökçe ve okul müdürlerinin katıldığını ifade eden Ramazan Başol, iki gün süren ziyaretlerinde, çok anlamlı çalışmalar yaptıklarını, okul yönetimlerinin yanı sıra öğrenci ve velilerle tanıştıklarını bildirdi.

Başol, ‘’Kardeş okullarımızı yerinde gördük. Her şeyi de devletten beklemenin doğru olmadığına tanık olduk. Biz ‘kardeş okul’ derken sadece maddi anlamda katkıdan bahsetmiyoruz. Bu kardeşlikle, sadece okulların fiziki yapısıyla alakalı maddi yardımı değil, kardeşlik köprülerini kurup, birlik, beraberlik, kaynaşma ve hoşgörü içerisinde, doğu-batı kardeşliğinin sağlanması arzu Restbet ediyor ve bunun için adımlar atıyoruz.’’ dedi.

Bu okullara önümüzdeki günlerde, öğretmen, veli ve öğrencilerle de gezi planladıklarını belirten Başol, şöyle devam etti: ‘’Bu ziyaretlerle kaynaşmayı sağlayıp, uzun soluklu bir birlikteliğin temellerini atacağız. Seçtiğimiz bu kardeş okullara gezimizde, öğrencilerimizin yanına eli boş gitmeyeceğiz. Ayrıca, öğrenci velilerimizin evlerine gidip bir bardak çaylarını içmek istiyoruz. Kardeş okuldaki öğrencilerimizin hangi ortamda ve ne koşullarda yaşadığını görmek istiyoruz. Öğrencilerimiz bunları gördüğünde yardımseverlik duyguları gelişecek ve onlara kucak açacaklardır.’’

Ramazan Başol, ‘’Ülkemizin her bölgesi bir bütündür. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile nerede yaşarsak yaşayım hepimiz kardeşiz. Aynı ülkenin, aynı vatanın evlatlarıyız. Bu duyguları, çocuklarımızın yaşayarak öğrenmesini istiyoruz.’’ dedi.

Başol, ilerleyen dönemde, kardeş okullardaki, öğretmen, öğrenci ve velileri, Adana’ya davet etmeyi planladıklarını belirterek, ‘’Kardeş okul öğrencileri, velilerimizin evlerine konuk olacaklar. Onlara tarihi ve turistik yerleri gezdireceğiz. Onların, okulumuzda çocuklarımızla beraber derse girmelerini ve birlik beraberlik içerisinde mutlu ve kalıcı hatıralarla memnun bir şekilde Adana’dan ayrılmalarını sağlamayı istiyoruz.’’ diye konuştu.

Başol, kardeş okul birlikteliğini sürekli kılacaklarını ve Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtımı yapmayı planladıklarını kaydetti.

Başol, ‘’Bizim amacımız tabi ki, ‘karanlığa isyan etmektense kalkıp bir mum yakmak’ gönlümüz ister ki doğu ve güneydoğudaki veya batı illerindeki mahrum kalmış köy, kasaba ve şehirlerdeki okullara da el uzatabilmek.’’ diye konuştu.

Projeye, Burç Çukurova ilk ve ortaokulu, Burç anaokulu, Burç Öge ilk ve ortaokulu, Burç Üçgül Lisesi, Burç Vural Lisesi ve Burç Ceyhan ilk ve ortaokulu katılıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.