Piramit Haber

Bakan Çelik: Yapılan saldırının kanı yerde kalmamalı

Türkiye

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik yaralıları ziyaret etti. Bakan Çelik, "Güzel Akçakalemize yapılan saldırının kanı yerde kalmamalı." dedi.        Akçakale’de...

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik yaralıları ziyaret etti. Bakan Çelik, "Güzel Akçakalemize yapılan saldırının kanı yerde kalmamalı." dedi.

Akçakale’de top atışından yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etmek için bu sabah hava yoluyla Şanlıurfa’ya gelen Bakan Faruk Çelik, ilk önce Şanlıurfa Polisevi'ne geçti. Bakan Çelik, burada parti yönetimi ve milletvekilleri ile görüştü. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen Çelik, patlama sonucu yaralanan Meryem Timuçin, polis memuru Deniz Çakır, Ali Çolak ve İskender Türker’i ziyaret etti.

Bakan Çelik, ardından beraberindeki milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada tedavisi süren Aysel Timuçin’in ailesine geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerinde bulunan Çelik, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabibi Abdulkadir Yetişkin ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi Baştabibi Şahin Yaztürk’ten yaralıların durumu hakkında bilgiler aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hastane Betper çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Çelik, TBMM'de görüşülecek tezkere ile ilgili CHP'nin tutumunu eleştirerek şöyle konuştu: "Güzel Akçakalemiz bir saldırı yaşadı. Bunların kanı yerde kalmamalı, onlarca yüzlerce insanın gönlü dağlanmış ve bir hiç uğruna kendi vatandaşını acımasızca katleden bir yönetim. Bu yetmiyormuş gibi bizim ülkemizde, bizim topraklarımızda da böyle bir vahşetin gerçekleşmesine vesile oluyor. Tabi burada alınması gereken önlemler var."

Devletin tüm kurumlarının gece boyu çalışma yaptığını belirten Bakan Çelik, "Gerek uluslararası boyutta gerekse ülke bazında alınması gereken önlemlerle ilgili devletin tüm kurumları gece boyunca çalışmalarını sürdürdüler. Neticesinde tezkereyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdiler. Çözümden yana isek bu konuda bari birlik ve bütünlüğü korumamız gerekiyor. Böyle bir saldırı gerçekleşmiş ve bu saldırı karşısında halen sağa sola çekmenin bir manası yok, yekvücut olmamız gerekiyor, onun için siyasi polemiklere bu işi dönüştürmek ucuz yaklaşımdır. Bu ülke bizim, bu ülkeye dışarıdan gelecek bu ve benzeri saldırılara karşı topyekün birlik olmamız gerekiyor. Ben onu tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.