Piramit Haber

Bakan Çelik: Akçakale’de genel tahliye söz konusu değil

Türkiye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde genel tahliye diye bir şeyin söz olmadığını söyledi. Çelik, “İhtiyaca göre değerlendirmeler yapılıyor.” dedi.        Bakan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde genel tahliye diye bir şeyin söz olmadığını söyledi. Çelik, “İhtiyaca göre değerlendirmeler yapılıyor.” dedi.

Bakan Çelik, Suriye tarafından atılan top mermisi sonucu hayatını kaybeden Timuçin ailesini Bolatlar köyündeki taziye çadırını ziyaret etti. Buradan çıkışta gazetecilerin ilçenin tahliye edilip edilmemesiyle alakalı soruyu cevaplandıran Çelik, “Genel tahliye gibi Pinbahis bir şey söz konusu değil. Şu anda ihtiyaca göre değerlendirmeler yapılıyor. Bir bölüm zaten tahliye edilmiş. Şimdi ikinci olarak da çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu noktada kararda ve uygulamada bir sorun yok. Vali, kaymakam ve belediye başkanımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Menfur saldırı da şu an tahliye olan birinci bölgenin hemen yanı başında gerçekleşmiş.” açıklamasında bulundu.

Burada taziye çadırı çıkışında aile yakınlarından İbrahim Timuçin, Bakan Çelik’e, “Devletimiz bunun gereğini yapsın, kanımız yerde kalmasın.” dedi. Çelik de Timuçin’e sarılarak akşam gereğinin yapıldığını söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.