Piramit Haber

Bakan Bayraktar: Gönlü razı olmayanların yerinde kentsel dönüşüm yapmayacağız

Türkiye

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gönlü razı olmayan vatandaşların yerinde, binasında kentsel dönüşüm yapmayacaklarını söyledi. Bayraktar, dönüşüme öncelikle başarılı olan, hazırlıklı olan belediyelerden başlayacaklarını...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gönlü razı olmayan vatandaşların yerinde, binasında kentsel dönüşüm yapmayacaklarını söyledi. Bayraktar, dönüşüme öncelikle başarılı olan, hazırlıklı olan belediyelerden başlayacaklarını ifade etti.

Türkiye’de kentsel dönüşümün startının verildiği Esenler’de düzenlenen programda konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, dönüşümle ilgili bilgi verdi. Bayraktar, “Bugün bizim için gerçekten bir milat. Türkiye son 10 yılda dünyanın parmak ısıracağı, herkesin dikkatini çeken bir gelişme, bir kalkınma içerisindedir. Şehirlerimizi şalaş yapılardan, kaçak yapılardan, depreme afete dayanıksız yapılardan, mühendislik hizmeti almayan yapılardan, gecekondulardan, enerjiyi savuran binalardan kurtarmak zorundayız. Bugün 35 ilde 65 noktada yaklaşık 6 bin 500 konutun yenilenmesi için yıkımını başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun!” dedi.

Depremler ve Vegabet afetlerin kentsel dönüşümleri kaçınılmaz kıldığına işaret eden Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Marmara depremi Türkiye için ağır bir travma oldu. 18 bin insanımızı kaybettik, 45 saniye içerisinde ekonomimiz yüzde 10’dan fazla küçüldü, 100 binden fazla binamız ağır hasar gördü. Yine geçen yıl Van’da çok ciddi bir deprem meydana geldi. Van’ı TOKİ eliyle yeniden inşa ediyoruz. O zaman Sayın Başbakanımız ‘iktidarımıza malolsa da bu dönüşümü yapmak zorundayız’ dedi. Deprem ve afet, karşısında yıkacağı bir bina bulmasın. İşte bu 6306 sayılı yasanın özünde insanımızın hayat hakkı var, can emniyeti var, mal güvenliği var. Bizi eleştirenlere soruyorum; Esenler’de dönüşüm yapıyoruz. Biz, istemeyen, gönlü razı olmayan hiç kimsenin yerinde, binasında dönüşüm yapmıyoruz. Önce gönül rızası gelir. Başarılı olan, hazırlık olan belediyelerden –hangi partiden olursa olsun- kentsel dönüşüme başlayacağız. Valilerimiz bu işin yetkilisidir, sorumlusudur.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.