Piramit Haber

Antalya'da şehit olan 3 polis memuru da şark görevini yapmış

Türkiye

Antalya'da dün akşam devriye görevi yaptığı sırada 2 saldırgan tarafından şehit edilen 3 polisin özgeçmişleri açıklandı. Saldırganların şehit ettiği üç polis memuru da şark görevini yapmış. İl Emniyet Müdürlüğü’nün basına...

Antalya'da dün akşam devriye görevi yaptığı sırada 2 saldırgan tarafından şehit edilen 3 polisin özgeçmişleri açıklandı. Saldırganların şehit ettiği üç polis memuru da şark görevini yapmış.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün basına verdiği bilgiye göre, Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'nde meydana gelen saldırıda şehit olan motosikletli polis memuru Mehmet Çolak (30), Konya Sarayönü doğumlu. 21 Haziran 2004 tarihinde Muğla ili Milas ilçesinde göreve başlayan şehit Çolak, 2006-2009 yılları arasında Mardin ilinde şark görevini yaptıktan sonra 6 Ağustos 2009 tarihinde Antalya’a atandı ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladı. Evli olan Çolak, Mert isminde bir çocuk babası.

Saldırı olayının ardından aracı yakalamak için Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran ekipler içinde yer alan Abdulah Bülbül (34) de Beyşehir doğumlu. Konya-Hüyük-Suludere nüfusuna kayıtlı şehit, 3 Temmuz 2001 tarihinde İstanbul'da mesleğe başladı. 11 Temmuz 2006 tarihinde Batman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı. 3 Ağustos 2010 tarihinde Batman’dan gelerek Redwin Antalya’da göreve başladı. O tarihten itibaren ekipler amirliğinde çalışan şehit Çolak, evli, Hakan (9) ve Yaşar Tunahan (4) isminde iki erkek çocuk babası.

Burdur Cezaevi Kavşağı’nda şehit olan Mustafa Kılıç (45) da Burdur doğumlu. 28 Mayıs 1993 tarihinde Balıkesir’de mesleğe başlayan Kılıç, 25 Eylül 1995 tarihinde Muş iline atandı. 29 Temmuz 1998 tarihinde Antalya’da göreve devam etti. 26 Ocak 2010 tarihinden itibaren de ekipler amirliğinde çalışan şehit polis, evli ve Mahmut (15) ile Mert Can (9) isimli iki erkek çocuk babası.

Antalya’da dün akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti: Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'nde devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, bir ihbar üzerine gittiği olay yerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu, polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit oldu. Saldırganlar olay yerinden, polisin silahını da gasp ederek, kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Aracı yakalamak için Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran ekipler aracı durdurdu. Burada polise tekrar ateş açan saldırganlar, Abdulah Bülbül (34) ve Mustafa Kılıç'ı (45) şehit etti.

Açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, olayın terör değil, asayiş olayı olduğunu söyledi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.